Инфо

4. август 2022.4. авг 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Традиционални пливачки маратон „Јарак – Шабац“ 2022

У сећање на невине жртве

Догађај од пре 81 годину обавезује да традиција траје. Штафетни принцип. Три клуба из три града. Богат спортски програм на Старом Град. Проглашење победника у 15 часова
Традиционално прве недеље августа Месна заједница Јарак и Град Шабац су домаћини пливачког маратона Јарак - Шабац који овог лета доживљава 52. издање. Као и у претходне три године пливачи из три клуба и три града, штафетним принципом препливаће стазу дугу 19 километара. За победу ће се борити пливачи Пливачког клуба „Валис“ из Ваљева, митровачке „Сремске Митровице“ и шабачког „Делфина“

-Старт је у Јарку у недељу, млади пливачи ће се смењивати на отприлике 1.500 метара, али то није стриктно одређено већ зависи од могућности и одлуке тренера, с обзиром да су пливачи различитих година и физичких предиспозиција. Пратиће их три брода са десет пливача и два тренера и комплетном логистиком. Због безбедности предвиђен је краћи прекид на месту градње новог моста, а потом се наставља - истиче Микица Вељовић, члан Организационог одбора Маратона.

Фото: Глас Подриња


Традиционално, вече пред трку биће организовано такмичење у кувању рибљег котлића, док ће у недељу бити припремљен богат спортски програм на Старом граду од 12 часова.

-Већ по традицији нас очекује рвање на песку, одбојка на песку, баскет три на три, представљање младих кајакаша Зорке, као и нешто ново, представљање спорта за особе са инвалидитетом под називом корнхол који ће презентовати Спортски савез особа са инвалидитетом - рекао је градски већник за спорт и председник Организационог одбора Маратона Марко Пановић.

Маратон је манифестација која сећа на жртве Крвавог марша који се догодио пре 81 годину. Жртве су највећа обавеза да се традиција не прекида.

-Тај догађај и све жртве које су пале у борби за слободу обавезују нас да овакву манифестацију чувамо и никада је не прекинемо. Кроз Маратон негујемо сећање, али повезујемо и три града учесника, чувамо посебну спону Јарка и Шапца. Представиће се одлучни млади пливачи са потенцијалом да буду озбиљни маратонци - нагласио је в. д. директора Туристичке организације Шапца Душан Симић.

Старт Маратона је у Јарку у недељу од 11 часова, а како је водостај низак трка ће, према очекивањима, бити нешто спорија. Проглашење победника, додела пехара и признања је у 15 часова. Све време ће трајати и музички програм на Старом граду.



Организатор Маратона је Туристичка организација Шапца, а покровитељ је Град Шабац.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa