Инфо

4. август 2022.4. авг 2022.
Нови камион смећар
ОПШТИНА БОГАТИЋ ЗА ЧИСТИЈУ ЖИВОТНУ ОКОЛИНУ

Нови камион смећар

Дивље депоније смећа у општини Богатић ницале су као гљиве после кише. У последње време учињени су значајни помаци у настојању да се овом проблему стане на пут.

Најновији пример долази из ЈКП Богатић, где су набавили нови камион смећар, који је стигао у оквиру пројекта Министарства за заштиту животне средине амбасаде Шведске и општине Богатић и треба да значајно допринесе ефикаснијем управљању отпадом и остваривању циља да подручје општине Богатић у скорије време буде еколошка средина. Ојачањем возног парка, јер је нови камион трећи по реду за поменуте намена, ова локална самоуправа је знатно ближе остварењу циља у погледу очувања здраве животне средине, што је императив времена.

Пројекат на коме се све више инсистира, реализује се у оквиру ИПА 2017. И његова укупна вредност је око 200.000 евра.

-Учешће локалне самоуправе је 25.000 евра и веома смо заинтересовани за остварење циља да сачувамо здраву природну околину, а самим тим и здравље људи. Набавка и постављање специјалних контејнера за прописно одлагање лешева угинулих животиња и уређење „дивљих“ депонија смећа су део пута ка остварењу циља, каже заменик председника општине Богатић Теодор Теодоровић.

У оквиру напора да се елиминишу „дивље“депоније смећа на простору општине биће бесплатно подељено 2.000 канти за одлагање папирног, металног, пластичног отпада који треба новонабављеним камионом да буде редовно одвожен ( два пута недељно ) на регионалну депонију смећа у Јарку.
У комуналном предузећу истичу да је у овом тренутку одношење смећа регулисано ( обухваћено ) организованим прикупљањем у седам села, према утврђеном редоследу. Сигурно је набавком новог возила за ову намену капацитет знатно проширен, а генерални циљ је потпуно укидање депонија смећа, што у општини очекују у наредне три године.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa