Инфо

4. август 2022.4. авг 2022.
Смотра игре, песме и дружења
МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА, БОГАТФЕСТ У БОГАТИЋУ

Смотра игре, песме и дружења

Богатфест почиње вечерас ( 04. Август ) дефилеом дечијих ансамбала улицом Војводе Степе у Богатићу, од 19 часова. Истог дана од 20 часова је наступ Фолклорног ансамбла „Ђидо“ са гостима.

Другог дана ( петак 05. август) програм почиње од 17 часова, сајмом народне радиности ( улица Војводе Степе). Од 18 часова је дефиле учесника фестивала, улицом Војводе Степе у центру варошице. За 20 часова је заказано свечано отварање Богатфеста у дворишту основне школе у Богатићу. Од 20 и 30 је концерт Народног ансамбла РТС са солистима: Данком Стоићевић и Радишом Урошевићем.

У суботу трећег дана ( 06. август ) програм почиње поново од 17 часова сајмом народне радиности. Од 18 и 30 је дефиле учесника, а за 20 часова је заказан наступ фолклорних друштава из: Пољске, Словачке, Румунија, Бугарске, Египта, БиХ и Србије, односно свих учесника фестивала.

Као својеврсна подршка они ће наступити и четвртог дана ( недеља) на централној бини Васиног шиба у Црној Бари.

-Уверен сам да ће мо бити добри домаћини, а главног дана ( петак ) дочекаћемо верујем доста гостију амбасадора, аташеа и других међународних представника, каже директор Културно образовног центра Богатић Иван Остојић, као организатор манифестације.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa