Инфо

4. август 2022.4. авг 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

НАЈВЕЋА РОДОЉУБИВА МАНИФЕСТАЦИЈА 14. АВГУСТА

Све спремно за 13. Церски марш

Представници Удружења грађана “Церски марш” у понедељак су на Тргу шабачких жртава најавили ову “највећу родољубиву манифестацију у Србији” која ће се у недељу 14. августа оджати 13. пут. Организатори очекују око 2.000 учесника из целе Србије и Републике Српске и у овом тренутку спремно је готово све.

Окупљање учесника је у 7.00 часова на Тргу, а полазак ка Церу је планиран за 8.00 сати.

-Овогодишњи Церски марш посвећен је доктору Рудолфу Арчибладу Рајсу и идеја је да се ове године, поред јунака, сетимо и жртава. Шабац је град који је у великом рату поднео највеће жртве. Број становника је преполовљен. Можда је једини град у историји ратовања у ком су већу шансу да преживе имали војници него цивили. Тог дана хоћемо да се сетимо тог тешког и славног времена, рекао је председник Управног одбора УГ “Церски марш” Божидар Катић.

Посебно се захвалио Министарству одбране и Војсци Републике Србије, који су и ове године обезбедили санитетско возило за све учеснике Марша, као и ЈКП “Водовод” које је, као и претходних година, обезбедило цистерну са водом.

Организатори су се ове године суочили и са одрђеним проблемима. Наиме, по наводима Катића, Дом здравља “Др Драга Љочић” обавестио их је да ће од ове године наплаћивати услугу давања санитета 3.600 динара по сату.

-Имамо санитет Војске Србије и сви ће бити безбедни, али ћемо се обратити и Општој болници Шабац и градовима Сремска Митровица и Лозница, због тога што је на 2.000 људи потребно два санитета, рекао је Катић.

Наредних дана биће познато како ће овај проблем бити решен.

-Пут који ми цртамо одавде до Текериша јесте линија која раздваја две Србије. На тој линији је право лепо лице Србије. Дођите да исцртамо линију која одваја оно што Србија заиста јесте од оних који је деценијама уништавају, рекао је Катић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa