Инфо

4. август 2022.4. авг 2022.
Реми на старту:  ФК Мачва 2022/23. (фото: З. Д.)

Реми на старту: ФК Мачва 2022/23. (фото: З. Д.)

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Дерби против старог ривала

Ужичани повратници. Дуги ривалитет два клуба истих боја. Графичар велики изазов. Бод добар у колу пуном изненађења. Најважнија борбеност
После дербија против једне од екипа коју многи виде у врху Прве лиге, београдског Графичара, Мачву у понедељак очекује дерби меч против тима који квалитетом није на том нивоу, али га за Мачву веже стари ривалитет друголигаша бивше Југославије. Ужичка Слобода и Мачва деле клупске боје, традицију, а сада ће поделити и мегдан.

Мачва – Графичар 2:2 (1:2)
Стадион Мачве. Гледалаца: 1.500. Гл. судија: Стефан Ђокић (Власотинце); помоћници: Тошић (Власотинце) и Милићевић (Куршумлија). Стрелци: Радуновић у 19. и 76. за Мачву; Ибањез (пен) у 10. и Фалоу у 27. за Графичар. Жути картони: Адамовић, Ристивојевић, Поповић, Враштановић и Нешковић (Мачва); Фаллоу, Манојловић (Графичар).
МАЧВА: Самуровић , Јевтић, Пешић, Ристивојевић, Поповић, Белић, Враштановић (Мићановић), Марјановић, Адамовић, Радуновић (Нешковић), Арамбашић (Мијаиловић).
ГРАФИЧАР: Манојловић, Кнежевић, Стојчев (Николашевић), Васиљевић, Касалица (Мијатовић), Шљивић (Митуљикић), Лазић, Фалоу (Петровић), Јовановић, Ибанез, Калуђеровић (Бубањ).


Ужичани су повратници у Прву лигу и током лета су били активни ангажујући играче са таквим искуством. Пристигли су: Цветић (Златибор), Михаиловић (Н. Пазар), Ђукић (Тимок), Голубовић (Добановци), Петровић (ТСЦ), док важнијих одлазака није било. У првом колу су одиграли без голова у Сремској Митровици и план је напад на три у понедељак. Последњи меч одигран је марта 2017. у Ужицу када је било 1:1.

Мачва је одиграла добар меч и била ближа победи од Београђана. Истакао се у домаћем тиму Радуновић, летошње појачање који је са два гола донео бод Шапчанима, али више од бода тренера радује посвећеност играча.

Фото: З. Д.


-Поносан сам када видим момке који изгарају за грб и бодове, то ми је најважније и то је став који желим да видим у сваком мечу. Ми ћемо да растемо из утакмице у утакмицу, на добром смо путу и обећавам приступ сталне борбе за три бода, тако ће бити и у Ужицу и увек, то гарантујем, а црту ћемо подвући на полусезони- рекао је тренер Иван Куртушић.

Прво коло било је коло изненађења. Вршац је победио у Инђији, Трајал на Бањици, Уб у Лозници, Златибор у Панчеву. Само су Металац и ИМТ славили на домаћем терену.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa