Инфо

4. август 2022.4. авг 2022.
Вицешампионска звања Шапчана (фото: КК Зорка)

Вицешампионска звања Шапчана (фото: КК Зорка)

КАЈАК: МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ

Двоструки вицешампиони

Мини кајак и пионири освојили друга места. У Лиги олимпијских нада шесто место цех некомплетног састава. Сезона се тек захухтава
Мини кајак, најмлађи кајакаши 2010, 2011, 2012. и 2013. годиште Кајак клуба „Зорка“ освојили су ове сезоне екипно друго место у Лиги коју традиционално организује Кајакашки савез Србије. Позиције заузете већ на почетку такмичење, потврдили су и задржали у пресоталом делу, те су са укупно 653 бода из четири првенствена кола заслужили другу позицију иза ове године заслужено најбољег Таркета из Бачке Паланке, а испред безданског „Дунава“. Укупно се надметало 25 екипа овог лета. У последњем колу мини кајак селекција је освојила, гледано само по резултатима из Забрежја, домаћина последње рунде, четврто место. Појединачна одличја су донели: Андрић, Грубјешић, Миланковић и Илић други у четверцу на 500 метара, Андрић је кроз циљ прошао трећи у мини кајак једноседу на 1.000 метара, а исти учинак имале су клупске колегинице Николић и Миљковић на 500 метара међу двоседима.

Пионири шабачког клуба су такође вицешампиони. Другу позицију су потврдили другим екипним местом у Забрежју, а у четири кола су укупно освојили 523 бода што је довољно за позицију два. Шампиони Лиге Србије су постали млади кајакаши екипе Дунав из Бездана, а треће место је припало паланачком Таркету. За Лигу је ове године пријављено 25 екипа у овој узрасној категорији. Последње коло је донело четири пионирске медаље. Вукашиновић и Пантић друга пионирска посада на 500 метара, исто место на постољу су освојиле Вукашиновић и Ђенадић у двоседу на 500 метара за свој узрастпотом су Вукашиновић, Пантић, Стевановић, Прица заслужили бронзу на 500 метара, Игњатовић и Мићић су биле треће у двоседу дама на 500 метара.

фото: КК Зорка


У први пут организованој Лиги олимпијских нада која окупља кадете (2006, 2007. годише) и млађе јуниоре (2005. годиште), „Зорка“ је у два од четири кола наступила некомплетна што је узроковало слабије резултате и шесто место у свеукупном пласману. Укупно су Шапчани извојевали 151 бод. Шампион је Београд, потом следи Змај, а трећи је БСК, практично све три београдске екипе. Испед Зорке су још Таркет и Братство Кањижа. Као и у претходним категоријама такмичило се 25 екипа.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa