Инфо

4. август 2022.4. авг 2022.
Шампиони Србије: ВК Шабац 2010 (фото: ВК Шабац)

Шампиони Србије: ВК Шабац 2010 (фото: ВК Шабац)

ВАТЕРПОЛО: ГЕНЕРАЦИЈА 2010

Круна фантастичне сезоне

Једна од најуспешнијих сезона у историји шабачког ватерпола. Титула уз максималан учинак. Све генерације оправдале или превазишле очекивања. Шабачки ватерполо најуспешнији међу млађим категоријама
Част Новом Београду, Радничком, част постигнућима ових клубова међу сениорима превасходно, међутим шабачки ватерполо је у збиру свих такмичарски категорија ове сезоне био најуспешнији. Свеукупним учинком ћемо се бавити детљније у наредном броју, оном који је употпуњен још једном невероватном шпампионском генерацијом што не зна за неуспехе. Када су претходне сезоне ватерполисти ВК Шабац рођени 2010. године освојили бронзу у дебитантском такмичењу, био је то успех за све, осим њих који су тврдили да квалитетом не заостају за најбољима, већ да је пресудна била срећа. Колико је то тачно показала је ова сезона.

Били су непрогрешиви и максимални током регионалног дела такмичења, потом полуфиналу и у финале пренели максималан учинак. Одмах је било јасно да ће о титули одлучивати дерби против Партизана, где је ривал имао предност домаћег терена. Завршни турнир поверен је Спортском центру „Бањица“. У дербију је Шабац доминирао победивши Партизан Остварену предност је требало потврдити у мечевима против вршњака из Војводине и Земуна, противника који су, као и Партизан познати по изванредним школама са дугом традицијом. Нису Шапчани имали проблема ни у овом мечевима. Победили су, те више него заслужено освојили шампионски пехар, златне медаље и демонстрирали да су ипак без премца у Србији, јер су почетком пролећа освојили и Куп Србије. Предовдили су их с клупе Мирослав Мандић и Игор Јовановић.

Подсећамо да је генерација 2010, као и 2008. током године, уз сва домаћа постигнућа, освојила међународни турнир у Дубровнику, односно постала незванични шампион Европе за овај узраст, што довољно говори о потенцијалу који поседују.

Титула уз максималан учинак (фото: ВК Шабац)


Ове сезоне је шабачки ватерполо добио три шампионске (2008, 2010, 2011) и једну вицешампионску генерацију (2006), а како ове сезоне није било такмичења за 2009. годиште, Шабац је носилац дупле круне од претходне сезоне. Нема сумње да би и ове поновили исти успех, јер су момци рођени поменуте године играли у конкуренцији годину дана старијег годишшта и успели против годину дана старијих да се пласирају на финални турнир. Друге екипе нису биле ни близу тог резултата.

Млађе категорије су завршиле сезону у Србији. Следе такмичења репрезентација у млађим категоријама, потом старт сениора, а ове генерације размишљају о јесени и почетку куп надметања. Успесима шабачког ватерпола треба додати треће место сениора ВК Шабац у Србији, односо пласман Саве, фактички другог тима ВК Шабац у Прву А лигу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa