Инфо

4. август 2022.4. авг 2022.
фото: КК Зорка сајт

фото: КК Зорка сајт

КАЈАК: ИЗБОРНЕ ТРКЕ

Потврђена учешћа

Двојац који је оставио одличне утиске на недавном Европском првенству у Београду, млађи сениор Бранко Лагунџић и јуниор Лука Мањенчић, упарени са колегама из других клубова на изборној контроли у Бачкој Паланци заузели су прва места и тако изборили учешће у двоседима на 500, односно на 1.000 метара, на Светском првенству у Сегедину за млађе сениоре и јуниоре!

Бранко Лагунџић, али и Михаило Суботић су се квалификовали за сениорски четверац на 1.000 метара, јер су били међу најбржих пет. Иако знатно млађи Бане је заузео друго место, док је Михаило био пети. Мало је недостајало да Суботић и дефинитивно обезбеди место на Европском сениорском првенству кроз четверац, у којем је веслао са Стефановићем, Драгосављевићем и Векићем, али су хиљадити делови секунди одлучивали о победничком чамцу. Такође, Лука ће бити у конкуренцији за јуниорски четверац на 500 метара.



Кандидати за регату Олимпијских нада, такозвано незванично светско првенство за млађе категорије, имали су запажена остварења. То значи велики број високих пласмана и изборених финала након квалификација, што су резултати које су пре свега постизали: кануиста Лука Трнавчевић, Јана Гојковић, Катарина Кецман, Стева Радосављевић и Александар Петковски.
КК Зорка

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa