Инфо

11. август 2022.11. авг 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

52. пливачки маратон „Јарак – Шабац“

Ваљевцима шампионске почасти

Неизвестан финиш трке, о победнику после завршетка. Милица Вуковић прва стигла до циља. Злата одлазе у Ваљево. Кулинари отворили Манифестацију. Богат спортски дан у у недељу. Велико интересовање за нови спорт
Млади пливачи из Ваљева, чланови Пливачког клуба „Валис“ победници су 52. пливачког маратона „Јарак – Шабац“ који је и овог лета организован по штафетном принципу. Практично читаву трку је Валис био у предности и то значајној у односу на ривале.

Осам такмичарки и такмичара чинило је један клуб и укупно 24 пливача су запливала у Сави борећи се да свом тиму донесу што бољи пласман. Надметање је било на стази од 18.800 метара уз један краћи прекид. Трка је прекинута у близини градилишта новог моста како би се сви учесници безбедно превели, а потом је настављена. Уз „Валис“ наступили су још „Сремска Митровица“ и „Делфин“ Шабац, што је већ стандардна постава учесника од како је уведен штафетни систем. На старту у Јарку сви пливачи су запливали, потом су после једног километра отпочеле измене где је у води остало троје такмаца. Тренери су одлучивали када желе измене. У завршнци трке, од силоса до циља, поново су пливали сви. Циљни понтон су најпре дотакли пливачи из Митровице, односно једна млада дама Милица Вуковић што је сугерисало да су Митровчани славили, ипак, утврђено је убрзо да је услед кашњења чамца за измене, јединог за три пратећа брода, Ваљево оштећено. У консултацијама три клуба после трке одлучено је да се ипак победнички пехар и медаље доделе екипи „Валиса“, јер је имала убедљиву предност од неколико стотина метара у односу на ривале.

Фото: "Глас Подриња"


Како нам је речено, клубови су брзо постигли договор да коначан пласман гласи: 1. Валис (Ваљево), 2. Сремска Митровица (С. Митровица), 3. Делфин (Шабац). Злато су у свој град однели Ваљевци, Митровчани сребро, а иако није понела најсјајније одличје, млада Милица остаје забележена као она која је прва стигла на циљ 52. Маратона, дајући посебан тон догађају.

-Сваки маратон је тежак, вода је ниска и спора што захтева додатни напор, али не осећам се исцрпљено, одговорила сам свим захтевима стазе. Драго ми је што сам наступила, пливање је моја велика љубав, десет година већ тренирам у Митровици и драго ми је што сам прва стигла на циљ – рекла је непосредно после трке Милица Вуковић.

Фото: "Глас Подриња"


Пливачки маратон је био централни догађај спортског дана на Старом граду и дводневне манифестације која је стартовала у суботу у поподневним сатима надметањем кулинара, а настављена у недељу различитим спортским догађајима.

Фото: "Глас Подриња"


Битка кулинара
Тања Трифуновић и Милош Берић памтиће август 2022. године као дан у коме су понели ласкаво звање најбољих кулинара традиционалног такмичења у припреми рибљег котлића. Они су по оцени трочланог жирија били најбољи у конкуренцији пет екипа. На успех ће их сећати победнички пехар, диплома и нови котлић. Други је био тим „Ника травел“.


Први су свој наступ завршили млади кајакаши који су организовали четири трке. Медаље међу мини кајакашима освојили су: Тара Игњатовић Ела Мићић и Милица Миљковић, односно Михаило Андрић, Ђорђе Илић, Лазар Павловић бронзу. Одличје је заслужила и Олга Петровић као најмлађи учесник. У конкуренцији кајакаша на 500 метара одличја код дама: Неда Новковић, Тара Илић, Сара Николић односно Вук Грубјешић, Стефан Миланковић и Петар Томић. Победници баскет такмичења су: Стефан, Матеја, Вук и Урош који су чинили екипу М015, други је Шабац, док је трећу позицију заузео Камењак. Димитрије Пејовић је најбољи тројкаш. Одбојка на песку је имала мушку и женску конкуренцију. Најбоље даме су Исидора и Тијана, екипа Патуљци, други је Залсон, трећа Стојанова. Код мушкараца Експо тим је први (Стеван и Марко), Лучани други, док су трећи Мајурци.

Фото: "Глас Подриња"


Нови спорт у богатој понуди
Спортски савез особа са инвалидитетом града Шапца представио је посетиоцима нови спорт корнхол намењен пре свега особама са инвалидитетом. Реч је о надметању у којем врећице напуњене зрнима кукуруза, тежине 260 г треба убацити у отвор на косо постављеној табли. Најуспешнији на ревијалном такмичењу био је Александар Станковић, но сви који су учествовали добили су медаље и остају упамћени као први такмичари новог спорта.
-Жеља нам је да повећамо спортску понуду како би свако могао да пронађе онај у коме ужива и у коме је добар. Први показатељи су охрабрујући. У Хрватској већ има неколико тимова, а не треба говорити да, на пример, у САД организују и Светска првенства – нагласио је Роберт Авдић, секретар ССОСИ Шабац.


Званично, већ традиционално такмичење имали су рвачи, реч је о Купу Србије у рвању на песку из календара Рвачког савеза Србије. Такмичаре је имало пет екипа, борило се 30 такмичара, а најуспешнији су били чланови Херкулеса (ГБ) испред Витеза.

Фото: "Глас Подриња"


Организатор Манифестације била је Туристичка организација Шабац, под покровитељством Граад Шапца и Месне заједнице Јарак.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa