Инфо

11. август 2022.11. авг 2022.
Заслужили више: кадети Србије (фото: РСС)

Заслужили више: кадети Србије (фото: РСС)

РУКОМЕТ: ЕВРОПСКО КАДЕТСКО ПРВЕНСТВО

Жал због Данске

Када кажете да се репрезентација бори за пласман од 9. до 16. места не звучи импозатно, те тако посматрано резултат кадетске репрезентације Србије у рукомету не можемо сматрати посебно значајним, ипак остаје велики жал због једне утакмице где су наши репрезентативци на Европском првенству у Црној Гори испустили победу која би их одвела међу осам најбољих, а потенцијално и међу четири тима Европе.

Репрезентација селектора Александра Брковића, коју је на паркету као капитен предводио шабачки рукометаш Вукашин Антонијевић, првотимац словеначког Цеља, а у саставу били и првотимци Металопластике: Брана Мирковић, Филип Миловановић, као и голман Никола Зорић, одлично је одиграла меч првог кола против Данске била надомак победе иако је имала улогу аутсајдера. Водила је Србија три гола предности, имала плус два два минута пре краја, али су Скандинавци освојили бод, 26:26. Уз тај додатни, изгубљени Србија би била друга.

Дан касније је надиграна у сваком погледу Словенија 30:25, међутим осим жала за бодовима, Данска је оставила последице и по здравствени билтен. Брана Мирковић је био повређен и није могао да наступи против Словенаца, а капитен Антонијевић, који је у првих 30 минута постигао седам голова, одлуком абитара је зарадио директан црвени картон због чега није могао да наступи ни у другом делу, ни против Норвешке.

Норвежани су свакако најјачи тим у групи, а Србија десеткована изостанцима нија могла да пружи довољно јак отпор и поражена је 35:28. Због лошије гол разлике је пала на позицију три и незаслужено отишла у борбу за пласман од деветог до 16. места, иако бар од Данске није показала мање.
У прелиминарној фази Антонијевић је у практично једној и по утакмици колико је одиграо, постигао осам голова, што га чини једним од најефикаснијих у репрезентацији. Миловановић је аутор четири поготка, док се у мечу против Данаца у стрелце једним голом уписао и Мирковић. Одлично је прилику коју је имао искористио голман Зорић. Треба напоменути да је и други млади голман Металопластике Дамјан Марковић такође био на списку селектора, али међу резервама.

У тренутку закључивања текста не знамо исход меча против Фарских острва одиграног у уторак увече, док је синоћ Србија одмерила снаге са Француском. Две најбоље из групе ће се пласирати у доигравање за пласман од 9. до 12. места.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa