Инфо

11. август 2022.11. авг 2022.
Сениори припремају нове изазове

Сениори припремају нове изазове

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Припреме пре других

Измене у тиму, не и у амбицијама. Улога фаворита другима, циљ Шапчана да буду изненађење. Млад тим за нову сезону. Почели припреме пре других екипа. После три године поново у квалификацијама за Лигу шампиона
Раније у односу на друге екипе у Србији, ватерполисти „Шапца“ су стартовали припреме за нову сезону где ће се опет тим такмичити на четири поља. Неоспорно је да ће бити напорна сезона и зато је руководство одлучило да ранијим стартом, на отвореном баезну започне рад на пројекту „Сезона 2022/23.“ Комплетне припреме ће Шапчани спровести у свом граду, уз одласке на спаринг мечеве и турнире.

Тим је измењен у односу на претходну сезону. Капицу Шапца у наредној сезони неће носити: Радослав Филиповић, гоман који је појачао Нови Београд, вицешампиона Европе, потом Саво Ћетковић (Н. Београд), као и млади Матија Тонковић, Жежељ и Огњен Васовић. Огњену Стојановићу је истекао уговор, тренутно је на припремама са репрезентацијом и слободан је играч. Нова имена у тиму су: Небојша Тохољ, центар који је повратник из крагујевачког Радничког, иначе члан екипе Шапца која је 2019. освојила дуплу круну, Андреј Бараћ, појачање из београдског Партизана, два чувара мреже Живојиновић (некадашњи голман Олимпијакоса, претходне сезоне је наступао у Француској) и Павле Гавриловић, претходне сезоне голман Војводине, пре тога је бранио у Радничком и Шапцу, такође доскорашњи играч вицешампиона Србије и победника купа Радничког, Никита Круг, репрезентативац Русије и његов колега по националности Шчикуљдинов који је у Шабац стигао из Волгограда. У Шапцу остају: Никола Марковић, Кристијан Шулц, Михаило Репановић, Марко Тубић.

-Желимо да поново изненадимо све игром и пласманом. Нови Београд је поново први фаворит за титулу, поново су направили тим који жели да буде првак Европе, Раднички је други фаворит, Црвена Звезда је задржала одличан тим уз ангажовања Душана Васића. Једино је Партизан слабији у односу на претходну сезону. Наш циљ је да будемо у врху, у Регионалној лиги будемо у средини табеле, покушамо да се пласирамо на финални турнир Купа, а у Европи направимо што више корака можемо – рекао је тренер Немања Личанин.

Супер лига стартује крајем септембра, а већ почетком октобра почиње други круг квалификација за Лигу шампиона где ће наступати и Шабац. У новембру Шапчане очекује осмина финала Купа Србије, док термини и систем такмичења у Регионалној лиги још нису познати.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa