Инфо

18. август 2022.18. авг 2022.
Фото: ЦОКТ „Јеврем Обреновић“

Фото: ЦОКТ „Јеврем Обреновић“

ЦОКТ „Јеврем Обреновић“ наступио на два фестивала

Бројне награде Шапчана

Десетодневна турнерја. Два фестивала и две велике награде. Почетак нове фолклорне сезоне. Едукативни значај народних игара
Центар за очување културе и традиције (ЦОКТ) „Јеврем Обреновић“ освојио је вредна признања на турнеји реализованој крајем јула и почетком августа. Шапчани су наступили у три државе: Турској, Чешкој и Бугарској. У оквиру турнеје наступили су на два фестивала међународног карактера где су освојили награду „Grand prix“ која је додељена за најбоље извођење на оба фестивала, потом награду за „Miss“ вечери као и награде за најбоље солисте,где су са оба фестивала освојили млади солисти – играчи Јеврема. Међу учесницима су била Друштва из више држава различитих делова Европе.

Фото: ЦОКТ „Јеврем Обреновић“


Успесима је окончана претходна, а већ у понедељак је у Центру започела нова фолклорна сезона и припрема наступа на наредним фестивалима.

Фото: ЦОКТ „Јеврем Обреновић“


-Народне игре имају велики васпитни значај у раду са децом. Познавајући народне игре деца упознају културу свог народа. Оне утичу на развој физичких способности, самим тим развија се моторика деце. У њима музика одређује карактер покрета, брзину и прецизност. Исконска потреба сваког бића је потреба за покретом. Деца имају потребе за игром и народне игре имају за циљ неговање друштвеног и естетског васпитања деце – истакао је уметнички директор и кореограф ЦОКТ „Јеврем Обреновић“ Чедомир Туцић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa