Инфо

18. август 2022.18. авг 2022.
Стартери за прву победу (фото: З. Д.)

Стартери за прву победу (фото: З. Д.)

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Такмац из врха

Остварена прва победа. Следи тежак изазов против Инђије. Војвођани слабо стартовали и налазе се пред императивом. Претходне сезоне победе домаћина у оба меча. Низ тешких мечева за Мачву
Ломили су Шапчани госте из Београда читаво прво полувреме и прву половину другог. Када је Јевтић погодио за вођство све је било лакше, а гол Пејовића је потврдио прва три бода Мачве ове сезоне. Раднички је успео да постигне гол у надокнади времена што је само ублажило пораз. Прва победа је остварена, пробијена је психолошка баријера и од сада почиње битка у којој ће Мачва показати да ли припада групи квалитетнијих екипа, тимова из средине табеле или Шапчани имају разлога за страх. Графичар је био испит против квалитетног ривала из врха, а као такав се може окарактерисати и меч који следи, а то је дуел против Инђије у Инђији.

Војвођани у прва три кола нису показали да завређују врх, међутим после шока од Вршца на домаћем терену, одиграли су егал меч против једног од главних фаворита, милановачког Металца и освојили бод, иако су могли и три. Отпутовали су у Митровицу као фаворити на локални дерби, имали предност, а онда све учињено покварили у последњем минуту надокнаде. У збиру имају само два бода у три кола и већ сада су пред императивом победа за опстанак у борби за виши ранг.

Мачва – Раднички (НБ) 2:1 (0:0)
Стадион Мачве. Гледалаца: 1.000. Гл. судија: Саша Ранисавић (С. Митровица); помоћници: Новаковић (Гуча) и Шаин (Вршац). Стрелци: Јевтић у 64. и Пејовић у 80. минуту за Мачву; Стоисављевић у 90+2 минуту за Раднички (НБ). Жути картони: Поповић, Враштановић, Пејовић (Мачва); Ђокић, Стоисављевић, Ракић, Мијаиловић и Недељковић (Раднички).
МАЧВА: Самуровић, Јевтић, Пешић, Ристивојевић (Стевановић), Поповић, Белић, Враштановић (Савковић), Адамовић (Мићановић), Марјановић, Радуновић, Мијаиловић (Пејовић).
РАДНИЧКИ (НБ): Ристић, Недељковић, Ракић (Симић), Трајковић, Н. Ракић (Ћурчић), Ђорђевић, Нуредини (Величковић), Бранковић (Мијаиловић), Ђокић, Стоисављевић, Светличић (Ристић).


Нуредини (Величковић), Бранковић (Мијаиловић), Ђокић, Стоисављевић, Светличић (Ристић).
Претходне сезоне били су виђени за експресни повратак у Супер лигу, но у пролећном делу, а посебно плеј офу уследио је велики пад и тим са прве позиције склизнуо је на пету, те чак није добио прилику да се кроз бараж бори за Супер лигу. Напустили су их: Вукајловић, Игњатовић, Милосављев, Јовановић и Ковачевић од стандардних првотимаца, а одлучили су да их замене искусним: Стојановићем и Станојевићем, односно Мијаиловићем. Претходне сезоне су оба меча завршена истим резултатом, победама домаћина 2:1. Надамо се да ће сада бити прекинута серија победа домаћих.

-Верујем да смо на добром путу, међутим морамо да се доказујемо из меча у меч. Следи нам дерби и прилика да будемо најбољи када је најпотребније. Путујемо у жељи да се надигравамо, контролишемо меч и да се вратимо са бодом или три у Шабац – истакао је тренер Иван Куртушић.

Успех на гостујућем терену би био важнији од бодовног бенефита, значио би на психолошком плану и потврдио би да Мачва може бити у врху табеле или бар близу врха. Посебно би бод или бодови значили пред серију тешких мечева против Металца, потом Радничког у Митровици и изненађујуће доброг Вршца.
Д. Б.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa