Инфо

18. август 2022.18. авг 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

БЕСПЛАТНЕ ОБУКЕ У СЦУ – ТРЕНИНГ ЦЕНТРУ ШАБАЦ

Знање је највеће имање

Тренинг центар постаје значајан ресурс где се организују акредитоване обуке путем којих незапослена лица стичу нова знања и вештине,а привреда добија квалификовану радну снагу, што је императив тржишта рада
У Центру за стручно усавршавање – Тренинг центру Шабац, у понедељак су започеле бесплатне обуке које организује Компанија Bex-Express у сарадњи са локалном самоуправом. Полазници ће имати прилику да стекну знање у вези са основама веб програмирања, унапређењем веб презентације, радом са базама података, основним концептима безбедности ИТ инфраструктуре. Такође, након завршене обуке, имаће могућност запослења у Bex-Express компанији.

- Привредни савет града Шапца и Локални савет за запошљавање су на заједничком задатку дефинисања потреба нашег града и пружање адекватног одговора кроз различите мере и програме дефинисане ЛАПЗ-ом у циљу одрживог повећања запослености. Циљеви локалне политике запошљавања су пружање подршке радном ангажовању из категорије теже запошљивих лица, побољшање услова за запошљавање младих, смањење незапослености жена, развој каријерног вођења и саветовања и повећање компетенција незапослених лица кроз стицање знања и вештина кроз кратке обуке. Тренинг центар постаје значајан ресурс где се организују акредитоване обуке путем којих незапослена лица стичу нова знања и вештине,а привреда добија квалификовану радну снагу, што је императив тржишта рада, каже Јелена Милошевић, чланица Градског већа.

Фото: "Глас Подриња"


Према речима Игора Стојановића из Компаније Bex-Express неће сви полазници едукације бити запослени, него они који покажу одређени ниво интересовања и познавања материје.

- Наши едукатори су ту да им пруже основне информације које су битне за рад ИТ стручњака у нашој компанији. Сви имају прилику да се докажу, а у зависности од тога како прођу обуку, правићемо селекцију. С обзиром да је ИТ високорастућа индустрија кадрова, свако ко покаже потребан ниво знања имаће прилику да ради и сарађује са нама. Обука је усмерена на подршку младим људима који проналазе своју будућу каријеру у ИТ сектору, нуди им практично знање у намери да их међусобно повеже, да им омогући да стекну вештине и помогне им да се пронађу у одређеној области ИТ-а који је јако сложена индустрија и комплексан сектор, каже Стојановић.

Визија Тренинг центра је да се кроз нове акредитације развија у савремени центар за образовање одраслих у складу са потребама тржишта рада. Обуке Веб програмирање и Мрежа и мониторинг трајаће две недеље.

- Запослен сам, али сам дошао да научим нешто ново. Наш народ каже: Знање је највеће имање“, каже један од полазника.
М.Ф.
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa