Инфо

18. август 2022.18. авг 2022.
У завршници Светског првенства (фото: Ватерполо савез Србије)

У завршници Светског првенства (фото: Ватерполо савез Србије)

ВАТЕРПОЛО: СВЕТСКО ЈУНИОРСКО ПРВЕНСТВО

Србија у завршници

Јуниори Србије остварили су све три победе у групној фази Светског јуниорског првенства у Београду и изборили директан пласман у четврфинале планетарне смотре. Синић су играли четвртфинални дуел против једне од екипа која је изборила пласман међу осам најбољих кроз осмину финала (у тренутку настанка текста нису познати парови ове фазе). Победа би означила пласман у полуфинале и борбу за медаље.

Наши репрезентативци су у групи остварили три сигурне победе. Савладане су најпре Сједињене америчке државе 17:9, потом Нови Зеланд 22:5 и на крају Италија 16:13 у дербију за прво место. У саставу Србије су и два члана Ватерполо клуба „Шабац“, Митар Мараш и Петар Станић. Станић добија више прилике и у прва три кола се истакао головима, постигао их је укупно шест, а у сваком од дуела је био стрелац, те представља једног од адута и у кључним мечевима.

Уз Србију прве позиције у групи заузели су још: Мађарска, Грчка и Црна Гора. Синоћ је одиграно четвртфинале, већ данас (18. августа) репрезентације се састају у полуфиналу, а у петак, 19. августа су последњи дуели, односно утакмице за пласман и медаље.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa