Инфо

18. август 2022.18. авг 2022.
Спремни за Грчку (фото: Ватерполо савез Србије)

Спремни за Грчку (фото: Ватерполо савез Србије)

ВАТЕРПОЛО: СВЕТСКО КАДЕТСКО ПРВЕНСТВО

Шапчани у плановима за Грчку

После јуниора и ватерполо кадети ће у воду на најважнијем интернационалном такмичењу овог лета, Светском првенству за узраст до 16 година чији домаћин је грчка Лариса. Током припремног периода важну улогу уз тиму селектора Королије играли су шабачки ватерполисти, чланови екипе „Сава“. На последњем турниру у Херцег Новом наступали су: Новак Лазић, Петар Мићановић и Филип Новаковић. Иако до тренутка настанка текста није познат коначан списак, очекивано је да буде неколико представника шабачке ватерполо школе у Грчкој, поменути, уз можда још неко име, јер је шабачка екипа 2006. годиште вицешампион Србије.

Репрезентација Србије смештена је у групу Х заједно са Немачком и Португалом. Наступа укупно 25 репрезентација подељених у седам група по три тима и једну где играју четири екипе. Првенство стартује 21. августа када Србија већ од 09 часова по локалном времену игра против Немачке. Утакмица против Португалаца заказана је за уторак, 23. август, у исто време.

Две првопласиране екипе ће изборити пласман у осмину финала, а група у којој је Србије укршта са групом Е где се налазе Италија, Египат и Украјина. Шампионат траје до 27. августа.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa