Инфо

25. август 2022.25. авг 2022.
Сусрет заљубљеника у фијакере
5. Фијакеријада у Дреновцу

Сусрет заљубљеника у фијакере

Такмичило се укупно 46 фијакера у 14 категорија, а организована су и интересантна такмичења као што су: најлепши пастув и кобила, најлепша опрема али и најстарији фијакериста
На празник Преображење Господње 5. Фијакеријада у Дреновцу окупила заљубљенике у фијакере и одгајиваче коња из целе Србије али и из региона.

Мачва је позната дуго и надалеко како по коњичком спорту, тако и по одгајању грла која су данас имала свој дан у виду манифестације која негује ову врсту традиције.

Око поднева почео је скуп фијакериста и запрега на фудбалском игралишту у селу Дреновац, да би уследила такмичења у категоријама: двопрег, тропрег, четворопрег и вишепрег. Учесници, гости и бројни посетиоци, њих око 1000, окупили су се да буду део такмичења карактеристичних за Фијакеријаде.

Такмичило се укупно 46 фијакера у 14 категорија, а организована су и интересантна такмичења као што су: најлепши пастув и кобила, најлепша опрема али и најстарији фијакериста. Награде и захвалнице уручили су чланови Организационог одбора манифестације Борислав Гератовић и Драган Шобић.

Важан део традиције која се успоставља је и свечани Дефиле фијакера у ком је учествовало преко 40 фијакера и запрега. Химном Републике Србије у званично је отворена 5. Фијакеријада.

КУД “Абрашевић” се и ове године потрудио да са својим фолклорним ансамблом уприличи целокупан програм и промовише традиционалне вредности Мачве. “Базар старих и уметничких заната” и ове године је био део дреновачке Фијакеријаде, а најмлађи посетиоци су имали прилику да се провозају запрегама.
ТОШ

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa