Инфо

25. август 2022.25. авг 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Градоначелник Шапца у посети МЗ Криваја

Нов Дом културе за Кривају

„Након неколико деценија објекат је у функцији Дома културе. Трудимо се да сви имају једнаке услове за живот у селу, као што имају и у граду. Желимо да млади остану на селу“, рекао је градоначелник Шапца
-Поносан сам на чињеницу да смо обећано нашим суграђанима и испунили - рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић током посете поцерском селу Криваја где је Дом културе реконструисан.

Ова значајна инвестиција, како истичу мештани, руководство града, реализована је уз подршку локалне самоуправе, а средства су обезбеђена од повраћаја пореза на имовину.

-Након неколико деценија објекат је у функцији Дома културе. У потпуности реконструисан је кров, урађени санитарни чворови и просторије. Град Шабац је финансирао трошкове прикључења објекта на струју, која је била искључена и за ову намену из буџета смо издвојили 100.000 динара. Постигнут је договор да се уради и фасада у наредном периоду чиме ће Дом културе добити потпуно нов изглед.
Трудимо се да сви имају једнаке услове за живот у селу, као што имају и у граду. Желимо да млади остану на селу - додао је градоначелник Шапца.

Фото: "Глас Подриња"


Председник Савета месне заједнице Криваја Милован Марковић истиче да је за село од великог значаја помоћ и подршка локалне самоуправе.

-Помогли су нам да урадимо путеве, санирамо клизиште и сада уредимо Дом културе. План је да објекат буде на располагању деци и младима. За реконструкцију крова издвојено је 480.000, а укупна вредност радова је око 1.400.000 динара. Имамо још планове када је у питању село и надамо се да ће нас град подржати као што је чинио и до сада.

Мештани се надају да ће и млади користити све могућности новог простора површине 80 метара квадратних. Укупна површина Дома је 160 квадратних метара, а план је да се у једном делу објекта који треба да буде реконструисан отвори продавница мешовите робе која би мештанима омогућила снабдевање неопходним намирницама

-До овог тренутка село није имало посебне просторије за Дом културе, Месну заједницу, те смо захвални на ономе што је урађено и решењу дугогодишњег проблема - рекао је Милан Симић.
М. Ж.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa