Инфо

15. децембар 2011.15. дец 2011.
РАЗГОВОР СА ПРЕДСЕДНИКОМ ГРАДСКОГ ОДБОРА СНС АЛЕКСАНДРОМ ПЕРАНОВИЋЕМ

ПИТАЊЕ ЈЕ ДА ЛИ ЋУ БИТИ ПРЕДСЕДНИК

Тридесетпетогодишњи доктор медицине Александар Перановић политиком се бави три године. Председник Градског одбора Српске напредне странке је од његовог конституисања, пре годину и по дана
На којим тачкама вашег програма ћете се највише базирати у предизборној кампањи?
- Српска напредна странка, као озбиљна политичка опција која представља највећу странку у овом граду и у републици, базираће се на комплетном програму из наше Беле књиге. Тешко је изводљиво водити државу или локалну управу ослањањем на само једну област. Постоје ствари којима ће се СНС највише позабавити. Пре свега бих истакао бригу о породици и деци, јер су ове категорије у данашње време врло угрожене. Мислим да породица у данашње време не функционише онако како би требало.
Треба унапредити здравствену заштиту и осигурање. Наши суграђани су често суочени са ситуацијом да немају оверене књижице и право на лечење или да на преглед чекају и по неколико месеци.
Наш програм предвиђа и бављење просветом која је основ свега. Када имамо успешну омладину и успешне школарце можемо градити државу и развијати друштво у оном правцу у ком стварно треба да иде.
Неизоставан је и спорт. У овом граду спорт у задњих дванаест година не функционише. Шабац је град рукомета али он више није на нивоу на ком треба да буде. После рукомета ту су фудбалски клубови, на челу са Мачвом. Недопустиво је да се игра трећа лига са великом количином новца који се издваја за тај клуб. Сматрам да “Мачва“ завређује већу пажњу и да Шабац треба да добије једног Суперлигаша. Треба се базирати и на атлетику, рвање, бокс, теквондо, а не можемо изоставити ни коњички спорт по ком је Шабац познат. Коњички спорт данас воде два, три човека који троше велике количине новца из овог града, а грађани не добијају ништа.
Битно питање је и пољопривреда којој су потребне суштинске промене. Пољопривредни произвођач је доведен на руб сиромаштва. Они живе од данас до јуче, а не од данас до сутра. Доживели смо да овим градом и државом владају тајкуни. Наши пољопривредни произвођачи нису у стању да се изборе са монополом. Оно што њих највише интересује је јасна цена, која подразумева стабилну цену стоке и пољопривредних производа. Последњих година од пољопривредника се летина покупи по ниским ценама, а после два, три месеца те цене се удвоструче. То раде монополисти и тајкуни. Програм СНС предвиђа озбиљне промене и суштинске реформе. Колико год да је дубока криза у свим сферама нашег друштва ми то морамо исправити и направити једну бољу Србију и пре свега Шабац. Ово је наш град и ми га морамо градити, као и околину и села јер овде желимо да живимо.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa