Инфо

25. август 2022.25. авг 2022.
Трио Шапчана међу кадетима (фото: ВСС)

Трио Шапчана међу кадетима (фото: ВСС)

ВАТЕРПОЛО: МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ

Станићу и Марашу сребро

Јуниори Србије су вицешампиони света. На домаћем терену су изброрили финале где су поражени од Мађарске после слабијег извођења петераца 16:15. У регуларном току било је 11:11. Део репрезентације били су и играчи „Шапца“ Петар Станић и Митар Мараш.

Поменути тандем се није уписивао међу стрелце у финалном дуелу, али су дали свој допринос и у самој завршници и били важан део на путу до финала. У балканском класику за полуфинале Србија је после преокрета савладала Хрватску 12:7, Станић се једном уписао у стрелце. Дуел за финале против Холанђана и победа 11:7 остварена је уз два гола Петра Станића. Збирно Станић је на конту имао девет голова.

Трио у походну на трон
Јуниори су своје надметање завршили, а кадети су окончали прву фазу. Три играча која су адути ВК „Сава“ у наредној сезони наступају у Грчкој на Светском првенству: Новак Лазић, Петар Мићановић и Филип Новаковић. У првом колу је надиграна Немачка, а један од три најбоља стрлца на мечу био је Новаковић са два гола. Други ривал уз групи био је Португал, а потом следи доигравање.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa