Инфо

1. септембар 2022.1. сеп 2022.
Добри у Шапцу, неубедљиви ван: ФК Мачва (фото: З. Д.)

Добри у Шапцу, неубедљиви ван: ФК Мачва (фото: З. Д.)

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Мачва против одличног новајлије

Као да постоје две Мачве ове сезоне, једна на домаћем терену где је видљива борбеност, квалитет игре, где и јачи тимови играју подређену улогу и друга на гостовању где шабачка екипа делује као тим који квалитетом није за дуги ранг. Одлични Металац је побеђен и надигран у Шапцу, поново је тим у горњем делу табеле. Синоћ су „црвено-црни“ гостовали у Митровици, екипи Радничког, идеалној за превазилажење блокаде на гостовањима, тиму без победе скромног квалитета. Већ за викенд у Шабац долази мање познат, али свакако снажнији ривал, иако је новајлија, ОФК Вршац.

Омладински уместо „јединства“
Омладински фудбалски клуб „Вршац“ ово име носи од децембра 2017. године. Пре тога је имао специфичан назив Вршац Јунајтед под којим је основан 2007. и под којим се такмичио од Друге лиге ОФС Панчево до зонског ранга.


Вршац је варошица у Војводини спортски позната пре свега по кошарци. Некада су мушки и женски клуб, носећи име компаније „Хемофарм“ били међу најбољима у Србији. Даме су неприкосновено владале, а мушкарци у ризници трфофеја имају Јадранску лигу, Куп, као и сећање на финла међународног Купа Радивоја Кораћа и плеј офа Прве лиге. Фудбалски клуб је пласманом у Прву лигу остварио највећи успех у историји, но када су сигурно освојили титулу у Српској лиги озбиљно су се посветили појачањима створивши екипу која је најпријатније изненађење старта другог ранга. Одбрану су појачали Сенегалац Диуф (Ксамакс) Парадјина, Мрсуља и Мажић, сви из суперлигашких клубова, у вези конкуренцију поправили Станисављевић и Илић, такође доскорашњи суперлигаши, односно у нападу интернационалац Павлов придошлица из Радничког. У истом периоду није било битних одлазака и резултат тога су значајан бодовни салдо и генерално квалитетна игра Вршчана. У синоћни дуел против Трајала су ушли као фаворити.

Мачва – Металац (ГМ) 1:0 (1:0)
Стадион Мачве. Гледалаца: 1.000. Судија: Н. Ђорђевић (Гуча); помоћници: Обрадовић (Рача) и Владић (Шид). Стрелац: Пејовић у 42. минуту. Жути картони: Ристивојевић, Пејовић, Адамовић, Враштановић (Мачва), Антонијевић, Шкорић, Ђурић, Мирковић (Металац).
МАЧВА: Самуровић, Поповић, Пешић, Јевтић, Ристивојевић, Белић, Враштановић (Марковић), Адамовић, Марјановић (Стевановић), Радуновић (Нешковић), Пејовић (Савковић)
МЕТАЛАЦ (ГМ): Мирковић, Николић (Жакула), Бачкуља, Фићовић, Ђурић (Луковић), Абел, Шкорић (Вујчић), Антонијевић, Здравковић, Милошев (Ратковић), Милићевић.


Вршчани су освојили бод у Сремској Митровици, нису имали шансе против Металца у Милановцу, но колико могу ван свог терена демонстрирали су у Инђији у првом колу када су шокирали фаворита.
Мачва има првог стрелца лиге после пет кола, Пејовића, а по три јавне опомене у Сремску Митровицу „однели“ су Враштановић и Ристивојевић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa