Инфо

1. септембар 2022.1. сеп 2022.
Најбољи у јакој конкуренцији – РК Металопластика (фото: прив. фб архива)

Најбољи у јакој конкуренцији – РК Металопластика (фото: прив. фб архива)

РУКОМЕТ: РК МЕТАЛОПЛАСТИКА МЛ. КАТЕГОРИЈЕ

Победнички из Смедерева

Међународна конкуренција. Дуга традиција и позната имена ривала. Једини пораз у утакмици без значаја. Оставили иза себе Везспрем и ПСЖ. Није било других представника Шапца овог лета у Смедреву
Генерација рукометаша Металопластике Еликсир рођена 2008. године и касније освојила је још једну титулу. Овај пут су Шапчани показали највише на међународном турниру у Смедереву “Трофеј Смедерева 2022”. Реч је о турниру који је доживео своје осмо издање, организована су такмичења за рукометаше и рукометашице 2004, 2006, 2008, 2010. годиште, као и мини рукомет надметање. Мушкарци су имали и категорију 2009. годишта. Укупно 11 старосних категорија.

Металопластика (2008. и млађи) једина је представљала Шабац овог лета. “Пластичари” су били у групи са познатим рукометним именима: Париз сен Жерменом (Француска), Воресом (Грчка), Ловечом и Чардафоном (Бугарска), односн Партизаном и Младим радником (Србија). Другу групу су чинили: Весзпрем (Мађарска), ПСЖ два (Француска), Партизан (Ц. Гора), Локомотива (Бугарска), Хајдук, Смедерево и Шамот (Србија). Овај турнир је био и најбројинији од свих.



У групној фази су савладали млади “пластичари”: ПСГ 21:14, Млади радник 19:8, Партизан 19:11, Вореас 21:1, Ловеч 18:8, а једини пораз су претрпели од Чардафона 13:9 у мечу без резултатског значаја. Обезбедили су прво место испред, редом: Ловеча, Париза, Чардафона, Партизана, Вореса и Младог радника. Као победници групе изборили су финале где су савладали најбоље у другој групи, Хајдук из Бешке 15:13 освојивши тако златне медаље. Смедерево је било треће, Ловеч четврти, а тек на петом и шестом месту највећи тимови учесници Везспрем и ПСЖ. Екипу су предводили Миодраг Кажић и Немања Алексић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa