Инфо

1. септембар 2022.1. сеп 2022.
Квартет у походу на светска одличја (фото: КСС – Н. Радовић)

Квартет у походу на светска одличја (фото: КСС – Н. Радовић)

КАЈАК: СВЕТСКО ПРВЕНСТВО ДО 23 ГОДИНЕ

Потера за светским одличјем

Три представника на води, један у стручном штабу. Лагунџић у две дисциплине, Мањеничић у три. Једини кану представник Србије у узрасту стиже из Шапца
Само десет дана по завршетку Европског сениорског првенства стартовало је синоћ (31. августа) Светског првенство за млађе сениоре и јуниоре. Домаћин ове године је Сегедину, а као и на свим великим такмичењима Кајак клуб „Зорка“ ће имати своје представнике. Шабац ће представљати три такмичара: млађи сениор Бранко Лагунџић, јуниори Лука Мањенчић и Михајло Маловић (кану). Уз њих ће у стучном штабу бити и Урош Павловић.

Бранко ће наступити у две дисциплине, двоседу и четверцу на 500 метара. Састав четверца идентичан је оном са овогодишњег Европског првенства за млађе сениоре и јуниоре у Београду који је освојио сребрну медаљу у веома узбудљивом финалу: Стефан Врдољак (Вал), Урош Ковачевић (Бегеј), Лука Стојков (Бечеј) и наравно Бранко Лагунџић. Бане и Урош чиниће тандем и у двоседу.

Јуниор Лука Мањенчић поново ће бити активан у три дисциплине, баш као и на поменутом Европском првенству. Међутим, Лука ће овога пута веслати у два једноседа - на 1.000 и 5.000 метара, док ће му партнер у чамцу у дисиплини К-2 1.000 метара бити Вељко Вјештица из Таркета.

Михајло Маловић је једини кануиста јуниорског узраста који ће наступити за Србију, и то ће учинити у дисциплини једноклека (Ц-1) на 500 метара.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa