Инфо

1. септембар 2022.1. сеп 2022.
Ф. Новаковић (тегет капица) (фото: Ватерполо савез Србије)

Ф. Новаковић (тегет капица) (фото: Ватерполо савез Србије)

ВАТЕРПОЛО: КАДЕТИ

Бронзе стигле из Грчке

Кадетска ватерполо репрезентација Србије успешно је окончала Светско првенство у Волосу освајањем бронзаног одличја, а три медаље су стигле и у Шабац. Ово је свакако трофејно лето млађих категорија, те је само употпуњено са три кадетске медаље. Трио ВК „Шабац“ који је претходне сезоне наступао за Саву, те ће и у наредној носити капицу овог шабачког клуба у вишем рангу, Филип Новаковић, Новак Лазић и Петар Мићановић дао је свој доприносм успеху изабраника селектора Королије.

У групној фази Србија је савладала Немачку 10:4 и Португал 16:2 чиме је обезбедила прво место пред нокаут фазу. Египат је савалдан у осмини финала, а Турска у четвртфиналу врло убедљиво, 10:5, односно 13:5. Мало среће је недостајало за финале, али су бољи извођачи петераца били Мађари, 17:15 и они су отишли у финале. Србија и Црна Гора су одиграли одличан дуел за бронзу, испуњен преокретима где је на крају славила Србија 14:13.

Међу шабачким играчима највише се истакао Филип Новаковић стрелац 11 голова, међу њима и оног против Црне Горе којим је анулиран заостатак за ривалом. Новак Лазић је постигао три гола.

Подсећамо, пре успеха кадета, два јуниора Шапца, Петар Станић и Митар Мараш освојили су сребрне медаље на Првенству у Београду као чланови селекције Србије.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa