Инфо

1. септембар 2022.1. сеп 2022.
Миле из Белотића нуди рецепт, богато улагање за висок принос
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ У ВРЕЛОМ ЛЕТУ

Миле из Белотића нуди рецепт, богато улагање за висок принос

Педесеттрогодишњи Миле Видовић из београдског угодног живљења своје уточиште је нашао у селу Белотић где га је довео сан из детињства о врелој лепињи и сеоским специјалитетима. Изнад свега љубав ка селу, где како сам каже, спава пар сати а остало проводи будно бринући о 16 хектара имања за које нуди спасоносни рецепт у сушним летима. Вели да се земљи мора богато дати да би истоветно узвратила. Може се оберучке убрати само под тим условом:

„ Са асфалта сам дошао да даноноћно бринем о свом имању а циљ видим у воћарству у узгоју боровнице, малине и јагоде. За сада на три хектара земље нудим пример узгајања купуса БРАВО Ф1 који је пун погодак али је пред услов била заорана суданска трава да би сад ова њива имала идиличан изглед. Реч је о 120 000 главица купуса или око 300 тона највише класе. Захвалност за овај изглед дугујем екипи неуморних радница, њих 25, које су ручно расадиле овај купус и заливале пошто је струка у систему кап по кап заказала. Истини за вољу мануелни рад је скупљи али је боља контрола.

Што се тиче планова ту је хладњача и објекат са 20 кревета где би радници боравили у сезони од скоро четири месеца, вели овај неуморни заљубљеник у село који је по екстремној врућини до словце спавао на њиви бринући да засад преживи сушу.

А сваке године 29.новембра коље 5 дебељака јер је одрастао у летима када је то била традиција. Незаборавља ни захвалност ћерки Емилији и пословном партнеру Велизару Терзићу. А ко не верује нека посети имање Мила Видовића и увери се сам, или по народној ако лаже коза не лаже рог.




Уз њега смо затекли сина Петра, снаху Александру и миљеника Вељка који већ гуче опседнут селом. Дедина слика и прилика ужива у побрђима Белотића где имају све што им је потребно од баште преко оваца и свиња уз гурманлуке које домаћин зналачки спрема.

Битка за будућност села тек почиње али ће тврди истрајати јер алтернативе нема, успеће засигурно.
С.К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa