Инфо

8. септембар 2022.8. сеп 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

НЕ ОЧЕКУЈУ СЕ ПРОБЛЕМИ У ГРЕЈНОЈ СЕЗОНИ

Цене грејања остају исте

“Неће долазити до поскупљења издатака за грејање и остаће непромењене цене и фиксни и варјабилни део. Молим све суграђане да штеде енергију због велике кризе која је и у Европи и у свету”,изјавио је градоначелник Шапца др Александар Пајић
Планирано је да грејна сезона почне 15. октобра, изузев ако временски услови буду захтевали другачије. Грејање ће бити на гас, ког би требало да буде довољно, а уколико буде неких проблема ЈКП “Топлана Шабац” је спремна да употреби алтернативни извор грајања - мазут.

Протеклог четвртка је о свим могућностима у предстојећој грејној сезони са директором “Топлане” Рајком Шушићем разговарао градоначелник Шапца Александар Пајић. Том приликом је истакнуто да неће бити поскупљења грејања у Шапцу.

-Шабачка “Топлана” је извршила све ремонте на време и припремамо предстојећу грејну сезону. Битно је нагласити да радимо и на алтернативним изворима грејања станова. Уколико буде проблема са гасом, имамо алтернативни извор грејања, а то је мазут. Припремили смо горионике, котлове, складишта, а са Робним резервама договарамо накнадна пуњења складишта, тако да спремни дочекујемо грејну сезону. Неће долазити до поскупљења издатака за грејање и остаће непромењене цене и фиксни и варјабилни део. Молим све суграђане да штеде енергију због велике кризе која је и у Европи и у свету. Налазимо се пред тешким изазовима и мислим да бисмо сви требали да дамо свој допринос како би се енергија штедела. Ми ћемо као град учинити све да оно што је потребно и “Топлани” и нашим суграђанима обезбедимо на време, рекао је градоначелник Пајић.

Шабачка “Топлана” греје око 7.800 приватних домаћинстава и око 5.000 привредних обејката. Летња сезона је искоришћена да се удраде ремонти постројења.

-Грејна сезона ће почети на природни гас, као што је и завршена претходна. Ремонт котловских постројења и у котларници на Тркалишту и у Бенској Бари смо завршили одмах по крају грајне сезоне.

Спремни за грејну сезону, Фото: "Глас Подриња"


Тренутно радимо ремонте и сервисирања подстаница по зградама. Припремамо систем да се поново запуни и стави под притисак, да видимо да ли има негде неких проблема. Тренутно радимо и реконструкције на неким вреловодним деоницама и биће још прикључења стамбених објеката на систем даљинског грејања. Предузели смо све кораке како не би било проблема у току наредне грејне сезоне. Природни гас је наш примарни енергент, а уколико дође до било какавог проблема са дистрибуцијом природног гаса спремни смо да истог тренутка ове котларнице крену да раде на мазут. Ове седмице сам био два пута у Влади на састанцима где су разрађивани различити сценарији и видео сам шта је све предузето и урађено и колико је гаса у складишту у Банатском Двору и у Мађарској и не очекујем веће проблеме, навео је Рајко Шушић.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa