Инфо

8. септембар 2022.8. сеп 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Уручени ранчеви са комплетима уџбеника

Прослава на градском тргу за прваке

Ни киша није спречила нове школарце да се прошлог четвртка окупе на градском тргу и свечано обележе први дан школе. Град Шабац им је приредио прославу и обрадовао 1.128 првака поклонима- ранчевима са комплетима уџбеника за ову школску годину.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић поручио им је да се од тог тренутка пред њима отвара дуг пут на чијем крају их чекају две највеће животне вредности- знање и пријатељство, те да уживају у школовању и другарству.

Фото: "Глас Подриња"


-Послали смо вечерас дивну слику из Шапца- слику града будућности, јер ова деца су заиста будућност града. Мислим да Град Шабац треба континуирано да улаже, не само у школске објекте и побољшање услова рада у школама, него и у уџбенике из којих ће деца учити, јер то је, како помоћ ученицима, тако и родитељима и њиховим буџетима. Довољно смо оснажили буџет града да смо ове године издвојили више од 10 милиона динара за ранчеве и уџбенике за све прваке који овог дана крећу у школу. Желим им заиста много знања и успеха, али пре свега много дружења и лепих тренутака у основношколском, а касније и у средњошколском образовању. Све време ћемо бити њихова подршка заједно са њиховим породицама. Нека знање буде заиста моћ за ову децу- истакао је Пајић.

Учитељица у Основној школи „Јанко Веселиновић“ Сара Глигорић нагласила је да се сви радују почетку дружења са новом генерацијом ученика.

Фото: "Глас Подриња"


-Узбуђени су и родитељи и ђаци, као и ми учитељи када добијамо нову генерацију и упознајемо нове ђаке са којима ћемо радити. Пожелела сам им да буду вредни, да раде и да се труде, да стичу нова знања и нова пријатељства и да сутра израсту у што боље људе- навела је Глигорићева.
Због новог важног корака у наставку образовања и ђаци те школе пожелели су да поделе радост са свима.

-Допада ми се учитељица која ће нам предавати, очекујем да ћемо лепо радити, али и дружити се. У школи је занимљиво и већ првог дана упознала сам много нових другара. Надамо се да ћемо имати добре оцене- рекла је Теодора Карановић.

Фото: "Глас Подриња"


У оквиру програма, децу је песмама увесељавао певач Лука Виторовић, кога на наступима верно прати и пас Гари. За уџбенике за прваке из 13 шабачких основних школа Град Шабац је из буџета издвојио 10,5 милиона динара.
Д.Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa