Инфо

8. септембар 2022.8. сеп 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

НАКОН ДВЕ ГОДИНЕ ПАУЗЕ ПОНОВО СЕ ОДРЖАВА ОМИЉЕНА ШАБАЧКА МАНИФЕСТАЦИЈА

Повратак Вашара на Михајловац

“Расподела места је следеће среде у 9.00 ујутру. Стара касарна, односно локација где је претхони пут одржаван Вашар, је поново предвиђена за паркинг, а уступио нам је свој паркинг и “ДПС клас’” наводи Мирко Игњатовић технички директор ЈКП “Стари град” и координатор Вашара
Након две године паузе Шабац ће поново имати Малогоспојински вашар. Традиција дужа од 100 година наставиће се на старом месту – Михајловцу.

Шапчани ће читавих седам дана моћи да уживају у обиљу разнобојних тезги са најразноврснијом робом, шатрама са печењем и познатим и мање познатим естрадним уметницима, луна парку, као и бувљаку са половном робом, на ком се може наћи дословно све.

Закуп тезги почиње у среду, 14. септембра, а одмах потом ће почети и њихово постављање.

-Расподела места је следеће среде у 9.00 ујутру. Ништа није резервисано, сем за велике справе у луна парку. Тезге се резервишу на лицу места и закупци одмах остају ту и почињу да раде. Циљ је да добију прилику и они који нису имали места протеклих година. Потрудићемо се да свако добије место и да сви буду задовољни, наводи Мирко Игњатовић технички директор ЈКП “Стари град” и координатор Вашара.
Закуп квадратног метра за тезге за новим стварима је 10.920 динара, а за половне ствари 5.040 динара, за све дане Вашара. Цене су као и пре три године, када је Вашар последњи пут одржан.

Фото: "Глас Подриња"


Припреме на уређењу Михајловца увелико трају. Насипају се путеви кроз вашариште, уређују се прилазни путеве, места где ће закупци поставити тезге и справе за забаву. Путеви се посипају ризлом, како би грађани што лакше ходали. Струје и вода су повезани. Биће обезбеђени mobilni WC - i, који су прилагођени и за особе са инвалидитетом. Планирано је да до петка све буде завршено. Дератизација ће се обавити у понедељак, а у уторак ће бити пуштена струја.

Паркинг за грађане је бесплатан.

-Стара касарна, односно локација где је претхони пут одржаван Вашар, је поново предвиђена за паркинг, а уступио нам је свој паркинг и “ДПС клас”. Радници ЈКП “Паркинг” ће бити ту да организују паркирање, али никоме неће бити наплаћивано, објашњава Игњатовић.

Улаз ће, као и раније, бити код Кванташа.

Према тренутним прогнозама, време би требало да буде лепо током читавог трајања Вашара. Ипак, организатори ће се потрудити да и у случају кише након падавина буде што мање блата.

Раније је кроз Вашар пролазило 200.000-300.000 посетилаца, а како га није било две године, очекује се да ће их ове године бити можда и више.

Први посетиоци очекују се већ у среду.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa