Инфо

8. септембар 2022.8. сеп 2022.
Корак ближе здрављу
МАНИФЕСТАЦИЈА „ДАН ПЕШАЧЕЊА“ ОДРЖАВА СЕ 10. СЕПТЕМБРА

Корак ближе здрављу

Планинарско-алпинистички клуб “ЧИВИЈА” Шабац и Планинарски савез Србије планирају манифестацију и кампању “Дан пешачења”, који се одржава 10. септембра под слоганом “КОРАК БЛИЖЕ ЗДРАВЉУ”.
Манифестација и кампања “Дан пешачења” представља централну овогодишњу акцију у коју ће бити укључено више од 100 клубова и организација Планинарског савеза Србије. Одвијаће се паралено готово у целој Србији.

“Акција “Дан пешачења“ одржава се 10. септембра са почетком у 10 часова. Окупљање је испред Летњиковачке капије у Летњиковачкој шуми. Акција је намењена грађанима свих узраста и састојаће се у пешачењу у дужини од око 5 километара.” – каже председник Планинарско-алпинистичког клуба „Чивија“ Слободан Станковић.

Претходних година акција је окупила преко 13.000 људи у 72 градa и општина који су са својим планинарима поделили радост пешачења и активног боравка у природи.

- За децу млађег школског узраста и децу са сметњама у развоју ће, након пешачења, бити организовано такмичење у орјентирингу и игри прецизности, наводи потпредседник ПАК „Чивија“ Живан Милошевић.
И овогодишња акција је антипандемијског карактера а реализоваће се уз придржавање свих прописаних мера везаних за сузбијање пандемије. Циљ је промоција здравог начина живота кроз пешачења и активности везаних за природу.

- Ово је прилика да се подсетима да је планина Цер проглашена за заштићено подручје и да позовемо грађане да и тамо уживају у предивној природи, али и да их замолимо да увек воде рачуна о заштити животне средине и помогну да наша плава лепотица буде поштеђена баченог смећа и дивљих депонија, поручује др Дејан Павловић.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa