Инфо

8. септембар 2022.8. сеп 2022.
Највише учесника до сада
ОДРЖАНА ОСМА БИЦИКЛИЈАДА КРОЗ МАЧВУ

Највише учесника до сада

Ове године у манифестацији је учествовало око 400 бициклиста из различитих крајева Србије, али и из Републике Српске и била је најмасовнија до сада
Осма Бициклијада „Бициклом кроз Мачву 2022“одржана је у недељу преподне. Бициклисти су кренули из центра Богатића и прешли око 30 километара мачванским селима. Ове године у манифестацији је учествовало око 400 бициклиста из различитих крајева Србије, али и из Републике Српске и била је најмасовнија до сада.

Циљ традиционалног дружења јесте промоција рекреативног спорта и здравих стилова живота, истичу организатори из Еколошко едукативног центра Мачве.

-Ми бициклијадом покушавамо да скренемо пажњу на бицикл као добро превозно средство, здраво превозно средство, а уједно да прикажемо и учесницима са стране нашу прелепу Мачву, изјавио је Александар Фирауновић из Еколошког едукативног центра Мачве.

Церебрална парализа није препрека
Овогодишња бициклијада имала је и једног посебног учесника. Шеснаестогодишњи Марко Перић од рођења болује од церебралне парализе. Ученик је другог разреда средње Прехрамбено шумарске и хемијске школе у Сремској Митровици.



Од рођења је на сталним третманима, физикалним вежбама и пливању а од прошле године рекреативно се бави бициклизмом што му је и посебна љубав. Вози трицикли и до сада је учествовао на бициклијадама у Шапцу и Бачу. Сада је прешао и највећу километражу, укупно око 70 километара, јер је од Лаћарка до Богатића довезао трицикл и извоза комплетну предвиђену руту кроз Мачву. Марку је жеља му да буде члан неког бициклистичког клуба.


Бициклисти су руту извозили преко Метковића и Глушаца, до Узвећа, где је направљена краћа пауза, те су се преко Белотића вратили на место старта. Најмлађи учесник је имао четири године, а најстарији је био седамдесетседмогодишњи Мика Јосиповић из Белотића. Међу учесницима је било и читавих породица. Све време пратила их је полиција и хитна помоћ, како би све протекло што сигурније.

По повртатку у Богатић и завршетку вожње програм је настављен. Организовано је надметање у три дисциплине за најмлађе учеснике – најбржа и најспорија вожња између чуњева и вожња спретности.

Награде за највештије


Најуспешнији су добили пехаре, а потом су извучене и специјалне награде – Каприоло бицикла. Највише среће имали су Анђела Тамбурић из Богатића и Вукашин Товиловић из Бадовинаца.

Покровитељ манифестације била је општина Богатић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa