Инфо

8. септембар 2022.8. сеп 2022.
Супер куп пред Костолац (фото: РК Металопластика)

Супер куп пред Костолац (фото: РК Металопластика)

РУКОМЕТ: РК МЕТАЛОПЛАСТИКА ЕЛИКСИР

Старт сезоне врло близу

Освајање турнира у Високом. Десет дана до старта сезоне. Успешни наступи на припремним дуелима. Висока очекивања у сезони од које се очекује да буде јача и изједначенија него претходне
Металопластику Еликсир још десетак дана (уколико број пред вама читате у четвртак, 8. септембра) дели од старта сезоне у којој љубитељи рукомета имају много очекивања, како од омиљене екипе, тако и од саме лиге која би према најавама требала бити изједначенија и снажнија него раније.

Шапчани су велике жеље навијача „подгрејали“ добрим наступима у припремном периоду са којег су донели недавно и један трофеј. Наступ на међународном турниру у Високом (БиХ), „плави“ су окончали на убедљивом првом месту уз максималан учинак од три победе у три меча.

Металопластика је у првом колу савладала хрватски Осијек 34:30. Брзо је шабачки клуб стигао до предности, учинио је осетном већ у првом делу. Значајан пад у игри је приметан током другог полувремена када Осијечани долазе на само гол заостатка десет минута пре краја. Ипак, када се чинило да је предност на њиховој страни, уследио је зрео наступ некомплетних Шапчана и рутинска победа. Најефикаснији је био Матеја Додић са седам, док је Брајовић, повратник после повреде постигао шест голова. У другом колу је ривал био мотивисани домаћин, али није имао снаге да пружи значајнији отпор. Коначан резултат 35:20.

Одлучујући дуел био је против Извиђача из Љубушког, трећег тима БиХ, учесника ЕХФ купа. Оба тима су
имала по две победе пред последње коло. У неизвесном мечу је Металопластика славила 31:28. Иванић и Срдановић су постигли по седам, Додић шест голова. На такмичењу није наступио Азиз Аиди због повреде, док су се вратили: Брајовић, Дакић и Мирковић.

Металопластика Еликсир је освојила победнички трофеј, док је признање за најбољег стрелца турнира припало Матеји Додићу.

Супер лига стартује 17. септембра. У првом колу Металопластика Еликсир је гост Рудара у Костолцу, док ће седам дана касније дебитовати пред домаћим навијачима у утакмици против још једног велика.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa