Инфо

8. септембар 2022.8. сеп 2022.
М. Репановић у акцији

М. Репановић у акцији

ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА ЛИГА 2022/23

Турнирски, али релаксираније

Четири турнира. Мање утакмица у низу. Познат само термин првог од четири. Систем финалног турнира и баража за опстанак остаје. Дванаест екипа у Премијер лиги
Клубови региона су пронашли компромис који је задовољио и став да је само турнирски систем надметања у Регионалној ватерполо лиги прихватљив ове сезоне и онај да је досадашњи принцип био превише захтеван за клубове уз велики ризик од повреда. Решење је било да турнирски систем опстане, али да уместо три лигашка турнира, као што је био случај 2021 и 2022. године, буду организована четири услед чега ће имати екипе мање интензиван програм на њима.

У Премијер лиги ће, уз Шабац, наредне сезоне наступити: Нови Београд, који брани титулу, Раднички
Крагујевац, Партизан, Ц. Звезда, Југ Загреб, Младост Загреб, Јадран Сплит, Морнар Сплит, Соларис Шибеник, Јадран Херцег Нови и Приморац Котор. Свако ће против сваког одиграти по један меч на неком од турнира, четири најбоља тима ће на финални турнир, последњи директно у нижи ранг, претпоследњи у бараж са другопласираним из А1 лиге.

И. Коптсев


Једино је извесно да ће први турнир стартовати 8. октобра, домаћин још није утврђен, као ни термини преостала три турнира. Одлука ће бити позната по завршетку Европског првенства у Сплиту.

Пето место највећи успех
Шапчанима ће ово бити седма сезона у Регионалној лиги, једној од најјачих у Европи, а пета како се такмиче у највишем рангу. Прве две сезоне су наступали у другом рангу региона, али су 2018. кроз бараж против Будве изборили елиту. Највећи успех Шапчани су остварили у првој сезони у највишем рангу освојивши пето место, сезона 2018/19, када су били и убедљиво најбољи од тимова из Србије.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa