Инфо

8. септембар 2022.8. сеп 2022.
О. Стојановић

О. Стојановић

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Прво коло померено

После договора клуба Регионалне лиге, Ватерполо савез Србије је одлучио да старт домаћег такмичења помери за четири дана, те ће уместо првобитног 8. октобра, прво коло бити одиграно у среду, 12. октобра. Разлог одлагања је први турнир Регионалне лиге заказан за викенд 8. и 9. октобра.

Током септембра биће познат распоред мечева како у Супер лиги где наступа Шабац, тако и у Првој А лиги где ће се надметати екипа шабачке Саве. Познато је и да се систем такмичења у Супер лиги и генерално у лигама неће мењати.

Десет суперлигаша ће одиграти девет кола по једнокружном бод систему после чега се лига дели на два дела. Првих шест екипа чине јачу групу, преостала четири слабију. Чланови групше играју по још један меч на базену екипе која је гостовала у првој фази. По завршетку лигашког дела следи плеј оф у који ће се пласирати свих шест екипа из најјаче групе, плус две најбоље из слабије. Претзпоследњи тим ће у борбу за опстанак против вицешампиона Прве А лиге, док ће псоледњепласирани директно у нижи ранг, а мења га шампион Прве А лиге.



Супер лигу чине: Нови Београд, Раднички, ШАБАЦ, Партизан, Ц. Звезда, Војводина, Пролетер, Валис, Ваљево и Новобеоградски вукови.

У Првој А се надмећу: Наис, Земун, Бањица, Таш, Стари Град, Београд, Младост Панчево, Бечеј, САВА и ЖАК Кикинда.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa