Инфо

8. септембар 2022.8. сеп 2022.
АК Спринт Бадовинци (фото: Д. Р.)

АК Спринт Бадовинци (фото: Д. Р.)

АТЛЕТИКА: ЕКИПНО СЕНИОРСКО ПРВЕНСТВО

„Спринтери“ осми у Србији

Једини представник централне Србије. До краја у борби за позицију шест. Неколико личних рекорда. Двострука победа ОАК Београд. Трофеји и за Црвену Звезду и Војводину
Атлетски клуб „Спринт“ из Бадовинаца освојио је осмо место на Екипном првенству Србије за сениоре органозованом у Сремској Митровици. Бадовинчани су били једини представник централне Србије на такмичењу, сви остали клубови су са подручја Београда и АП Војводине.

Атлетски савез је одредио да такмичење буде једнодневно направивши избор међу дисциплинама у којима ће бити такмичење. Изабране су тркачке дисциплине: 100, 400, 800 и 3.000 метара, 110 препоне, потом бацачке: кугла и копље и техничке: скок удаљ, скок увис, троскок, односно шатефете 4 пута 100 метара.

У укупном пласману Спринт је са 5.856 поена освојио позицију осам, а само 29 бодова је Бадовинчане делило од позиције седам која је припала Кошутњаку. Шеста позиција је била 615 бодова далеко, она је припала зрењанинском Пролетеру. Очекивано су се издвојили фаворити. Овај пут је шампионску титулу, како у мушкој, тако и у женској конкуренцији однела екипа Омладинског атлетског клуба Београд (9.562), Црвена Звезда (9.176) је друга, док је трећа новосадска Војводина (7.774). Они су се значајно издвојили. Младост из Земуна на четвртом месту је једина још имала више од 7.000 бодова.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa