Инфо

8. септембар 2022.8. сеп 2022.
Украс и Прова и општине Владимирци
ПОСЕТА ХРАМУ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У ПРОВУ

Украс и Прова и општине Владимирци

Тече 13. лето од доласка пароха Миломира Стевановића из Шапца у Прово. Уз благослов почившег владике Лаврентија подигао је на месту старе и оронуле цркве црквицу у част иконе Богородице Казанске која је први такав храм у Србији подигнут. Изграђен је и парохијски дом и сала а скромни прота истиче оне који су помогли да овај простор служи на част и Прову и Општини Владимирци:

„Велико хвала Љубиши Недељковићу, Љубомиру Стојановић- Бати, Горану Ружичићу М.М „Маркету“, Драгиши Ђурђевићу, Љубици Бабић, Слободанки и Љубисаву Чокановић а кум цркве је Др Весна Димитријевић Срећковић редовни професор ендокринологије, задужбинару Славиши Пурићу, Миленку Рашковићу, главном мајстору Цветку Јовановић из Рујевца, Нади и Драгану Сибиновић као и мештанима овог села Милу и Др Зорану Милосављевић, Игору Здравковић из Котежа и постхумно Драгану Палежевић, речи су пароха провачког.

Простор раскошне лепоте у сеновитом миру у самом центру села позива у госте све који пожеле духовно уздизање али и на дивљење неимарству које остаје Прову на многаја љета.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa