Инфо

15. септембар 2022.15. сеп 2022.
Шабачка младост у Словачкој (фото: КК Зорка фб)

Шабачка младост у Словачкој (фото: КК Зорка фб)

КАЈАК: ОЛИМПИЈСКЕ НАДЕ 2022

Два А финала „зоркаша“

Пет представника на води, један у стручном штабу. Изборена два А финала и једно Б финале. Изузетна конкуренција. Истакли се Јана Гојковић и Александар Петковски пласманима у финале
Међународна кајакашка сезона је окончана на регати Олимпијских нада, чији је домаћин, овог позног лета била Словачка. На такмичењу које окупља најбоље кајакаше света узраста од 15 до 17 година, на незваничном Светском првенству, шабачки кајак је репрезентовало пет такмичара пријављених за укупно 12 дисциплина. У стручном штабу Србије била је тренер у Кајак клубу „Зорка“ Сара Јовановић.

Најзначајније резултате остварили су Александар Петковски у једноседу на 200 метара. У најбржој дисциплини успешно је пребродио квалификације и полуфинале да би у А финалу заузео девето место. Уз њега наступ у А финалу имала је и Јана Гојковић као део двоседа на најкраћој деоници од 200 метара. Заједно са Уртаји, кроз циљ је прошла осма у великом финалу. Јана се може похвалити и Б финалом уз четвороседу на 500 метара. Девојке су освојили треће место у тој трци, односно укупно 12. у коначном пласману.

Даме у финалу: Јана Гојковић и Уртаји (фото: КК Зорка фб)


Уз поменуте Јану (веслала и у двоседу на 200 метара) и Александра (наступао и у једноседима на 500 и 1.000 метара), Шабац су представљали у кајаку Катарина Кецман у једноседу и двоседу на 200 метара, односно Стеван Радосављевић у четверцима на 200 и 500 метара. „Зорка“ је имала и члана међу кануистима. Лука Трнавчевић се борио у једноклецима на 200, 500 и 1.000 метара.

Наредни викенд је и последњи на клупском нивоу за ову годину. Све кајакаше очекује екипно Првенство Србије и борба за одбрану титуле свеукупног шампиона државе.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa