Инфо

15. септембар 2022.15. сеп 2022.
Покушај поправног на Бањици за Мачву

Покушај поправног на Бањици за Мачву

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Могло би бити опасно

Пораз од Лознице прекинуо добру серију на домаћем терену. Госотвање у Београду важно из више разлога. Рад у великим проблемима. Победа за повратак у средину табеле и у мирну зону
Мачва је до претходног викенда била најбољи тим на домаћем терену у Првој лиги и други најслабији што се тиче гостовања. Када је савладан одличан Вршац у Шапцу, чинило се да ће после гостовања Лознице Шапчани искорачити ка врху табеле са нова три бода, али је уследио шок. До недавно тим са зачеља, Лозница, у дербију Подриња је преокретом однео бодове, сустигао Мачву, прекинуо добру серију и ставио је пред императив на Бањици.

Мачва – Лозница 1:3 (1:1)
Стадион Мачве. Гледалаца: 1.000. Главни судија: Павле Илић (КГ); помоћници: Савић (Ужице) и Јеремић (Прибој). Стрелци: Адамовић (11 м) у 10. за Мачву; Комарчевић у 24. и 87, Мићић у 58. за Лозницу. Жути картони: Белић, Враштановић, Поповић, Пешић (Мачва); Мићић (Лозница).
МАЧВА: Самуровић, Поповић, Пешић, Јевтић, Ристивојевић (Стевановић), Белић (Мићановић), Враштановић (Мијаиловић), Адамовић, Марјановић, Радуновић, Пејовић (Нешковић).
ЛОЗНИЦА: Вукашиновић, Поповић, Мићић, Дамњановић (Делевић), Комарчевић (Матић), Вићентијевић, Пантић (Сантрач), Радмановац, Станојевић, Николић, Добријевић (Мартинкевић).



Мачва током викенда гостује великану који има великих проблема. Рад има посебан шмек за све љубитеље фудбала у Србији. Некадашњи учесник Купа УЕФА, још у време бивше Југославије, пре две сезоне је елиминисан из Супер лиге и већ другу у Првој лиги води битке за спас. У осам кола су победили само једном, у серији су од три утакмице без победе и сигурно да би опстанком у Првој лиги „небеско плави“ били задовољни. Значајно су изменили састав у односу на претходну сезону и за сада то не даје резултате. Тренутно су најнеефикаснији тим Прве лиге. Највећа опасност по противничке голмане био је дефанзивни везњак Маркишић, придошлица из Жаркова. Велика очекивања није оправдао Адамовић, нападач са суперлигашким искуством.



Мачва је пред важном утакмицом, јер потенцијалним поразом посрнули Рад ће се бодовно изјендачити са Мачвом, а она би могла доспети у опасну зону. Победа би вратила све у равнотежу, а Мачву у средину, чак и горњи део табеле. Бошко Враштановић је добио четврти жути картон и нема право наступа у Београду. Пешић, Ристивојевић, Адамовић и Поповић имају по три и једна их дели од суспензије.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa