Инфо

15. септембар 2022.15. сеп 2022.
Домовина се  брани лепотом и чашћу и знањем
СредњА пољопривреднА школА са домом ученика – Шабац

Домовина се брани лепотом и чашћу и знањем

Важни историјски догађаји и личности подсетник су на напоре и жртве поднете за одбрану слободе и националног идентитета нашег народа. Зато је поводом прославе Дана српског јединства, слободе и заставе, празника којим се обележава 15.9.2022, дан пробоја Солунског фронта у СПШ са домом ученика-Шабац организован низ активности са циљем развијања и неговања позитивног односа према историји и култури српског народа.

У понедељак, 12.9.2022. реализован је час у одељењима ученика са сметњама у развоју на коме су ученици учили о државним обележјима и правили српску заставу.

У уторак, 13.9.2022. матуранткиње ветеринарске струке Мина Унчанин, Кристина Уријегас, Марина Машић, Николина Штрбац и Маријана Шашић припремиле су пано и одржале предавање о улози животиња у Првом светском рату. Тако су подсетиле да су уз људе жртве ратова и животиње.



Среда, 14.9, предвиђен је за подсећање на Први светски рат у српској књижевности и представу школске драмске секције рађену по Књизи о Милутину Данка Поповића. Снимак представе постављен је на сајт и фејсбук страницу школе.

Четвртак, 15.9. резервисан је за два угледна часа: „Кретање српске војске у Првом светском рату“ у корелацији предмета историја и географија и посебно интересантан час актива прехрамбене струке „Таин наш насушни-хлеб српског војника у Првом светском рату“, на коме смо имали прилике да се путем презентације коју су припремили ученици прехрамбене струке упознамо са оригиналним рецептом за таин, али и да га, захваљујући нашим ученицима пекарима, пробамо.



У петак, 16.9. ће бити одржан час српског језика и књижевности са темом Важни датуми српске историје у правопису на коме ће се ученици подсетити најважнијих историјских догађаја из прошлости нашег народа, али и правописних правила када је у питању њихово писање.

Овим активностима ученици и наставници наше школе показали су приврженост славној прошлости и идеалима нашег народа.
СПШ

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa