Инфо

22. септембар 2022.22. сеп 2022.
Квалитетна понуда и богат програм
СУТРА У КОЦЕЉЕВИ ПОЧИЊЕ 13. САЈАМ ПРЕРАЂИВИНА ОД ВОЋА И ПОВРЋА

Квалитетна понуда и богат програм

У Коцељеви ће сутра почети 13. Фестивал зимнице, дводневна привредно-туристичка манифестација, која сваке године крајем септембра месеца окупља велики број излагача и посетилаца. Судећи према броју пријављених учесника, тако ће бити и предстојећег викенда.

Произвођачи зимнице из тамнавског краја су протеклих месеци прерадили велике количине воћа и поврћа и за посетиоце сајма напунили на хиљаде теглица и флаша слатког, сланог и киселог програма. На тезгама ће бити могуће пронаћи и пчеларске производе, сиреве, домаће месне прерађевине, свеже и сушено воће, ракије, зачине...

Према речима организатора ове године своје производе презентоваће око 200 излагача од којих је велики број оних који ће купцима понудити зимницу и то не само из нашег краја већ и из других региона Србије.

-Оно што је сигурно то је да ће понуда бити богата. Сваке године на тезгама се нађу стандардни али и иновативни производи. Наши произвођачи су, упркос суши, успели да произведу квалитетну сировину и прераде је за купце на фестивалу у одличне производе- изјавила је председница организационог одбора манифестације Славица Ранковић.

Она је додала да посетиоце на Фестивалу зимнице у Коцељеви очекује богат културно-забавни програм.
За петак је, након свечаног отварања у подне, најављен дечји програм у реализацији образовних установа. У поподневним сатима на бини у парку ће се смењивати друштва и кореографије у оквиру Смотре дечјег фолклора, а у вечерњем термину биће одржан концерт Милана Топаловића Топалка. Од културних садржаја организатори су издвојили отварање сликарске изложбе и књижевно вече “Тамнавске приче Јанка Веселиновића”.

Годинама уназад један од најактуелнијих пратећих садржаја Фестивала је такмичење у припремању ловачког гулаша које ће и овога пута, према речима председнице Организационог одбора, у суботу окупити преко 200 такмичарских екипа из целе Србије.

Манифестацију ће другог дана традиционално “обојити” костими најмлађих становника ове општине у оквиру карневала и маскенбала. У музичком делу програма посетиоци ће најпре уживати у наступу КУД “Нови Београд”, а затим, пре него што ватромет најави крај овогодишњег Фестивала зимнице, и у песмама Мирослава Илића.
В. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa