Инфо

22. септембар 2022.22. сеп 2022.
ljubovija.infо

ljubovija.infо

У СУБОТУ ЈЕ ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА БИТКЕ НА МАЧКОВОМ КАМЕНУ

Јунаци достојни поштовања и памћења

У суботу, 17. септембра испред Спомен-костурнице на Мачковом камену, полагањем венаца и парастосом погинулим српским борцима, свечано је обележена годишњица Битке на Мачковом камену, која се рачуна за једну од најкрвавијих српске и аустроугарске војске у Првом светском рату.

Венце су положили чланови делегација Војске Србије, Општине Љубовија, Општине Крупањ, Републички одбор Савеза удружења потомака ратника Србије 1912-1920. и Општинска организација “Браћа Рибникар” Љубовија, Градски одбор Савеза удружења потомака 1804-1920, “Мајор Коста Тодоровић”, Савез организација резервних војних старешина Србије, Општинске организације резервних војних старешина Крупањ и Осечина, УБНОР Љубовија, Равногорски покрет Љубовија-Зворник.

Председник Општине Љубовија, Милан Јовановић, поручио је да се српски род с разлогом поноси на своју прошлост и чињеницу да смо водили само одбрамбене ратове.

- Наши див јунаци са Мачковог камена и Дрине достојни су највећег поштовања и памћења као сјајни примери свима нама и будућим генерацијама како се воли, брани и чува своја отаџбина и свој народ – изјавио је председник Јовановић.

Обележавање годишњице битке на Мачковом камену заједно организују Општина Љубовија и Општина Крупањ. Ове године, због лоших временских услова није одржан планирани историјски час.
ljubovija.infо

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa