Инфо

22. септембар 2022.22. сеп 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Награда „Милош Симић“ и изложба у Школи примењених уметности

Сећања преточена у уметност

Овогодишња добитница признања је ученица Тијана Илић, смер аранжер. Тијана је инспирацију пронашла у архитектури средњовековних српских манастира, а наставник ментор била је професорка Маријана Гавриловић
У галерији Школе примењених уметности у знак сећања на Милоша Симића отворена је изложба радова ученика пристиглих на конкурсу за награду која носи име по прерано преминулом ученику ШПУ.
Поставка носи име „Хиландар“ и како истичу из образовне установе одабир теме није случајан. Верују да уметност и духовност су нераскидиво повезане, те је мисија школе да своје ученике усмери ка лепоти стваралаштва.

-Милош је био изузетно талентован и посебан младић, који нажалост више није са нама. Захваљујући породици установили смо наградни конкурс који наставља његову мисију у уметности. Одабиром најбољег рада дајемо подстрек младим талентима, али и негујемо сећање на дивног дечака – навела је директорка ШПУ Невенка Ђокић.

Породица наградом негује сећање на Милоша указујући на значај давања подршке младим уметницима.

-Желимо да деца и млади кроз овај конкурс искажу своје жеље, идеале и таленат. Драго нам је да из године у годину број радова све већи. Уметност није само сликање, оно носи много тога. Познавање и разумевање света, духовности. Нажалост, Милош није имао времена да све то оствари – рекао је Милошев отац, Зоран Симић.

Овогодишња добитница признања је ученица Тијана Илић, смер аранжер. Тијана је инспирацију пронашла у архитектури средњовековних српских манастира, а наставник ментор била је професорка Маријана Гавриловић.

-Нисам очекивала да ће мој рад бити награђен, те сам захвална свима који су препознали мој труд, посебно Милошевим родитељима – додала је награђена ученица која долази из суседног Ваљева, а за Школу примењених уметности определила се због наставног кадра и програма.
Како истиче планира да настави да усавршава свој таленат и аплицира на бројним конкурсима.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa