Инфо

22. септембар 2022.22. сеп 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Посета челника Боксерског савеза и Града БК Мачва

Повратак Аличића доказ квалитетног рада

- Шабац је град који је познат по добрим боксерима. Мачва је клуб дуге традиције, пре две године смо заједно сви уложили труд да се побољшају услови рада, тренинг са најмлађима и задовољство је видети како клупска школа напредује- нагласио је Боровчанин
Семиз желео да се врати у Шабац. Циљ освајање титула и борбе на интернационалном нивоу. Успешна година иза клуба. Шабац и наредне године домаћин великог боксерског догађаја. Град препознаје труд у Мачви и биће помоћ на путу повратка старе славе.

Семиз Пиња Аличић, јуниорски шампион Европе из 2018. године, учесник Европског омладинског првенства наредне и деветоструки узастопни првак Србије вратио се у Боксерски клуб Мачву. Суграђанин је поникао у клубу и после три године које је провео у Лозници вратио се у матични клуб. Све до понуде Мачве је вагао о даљим корацима, али позив из Шапца је био одлучујући.

- Уговор ми је истекао у марту, размишљао сам о наредном кораку, али када се јавила Мачва знао сам да је повратак право решење и срећан сам што сам поново део клуба у којем сам стасао. Желим да Мачва осваја титуле, да ја као некада с грбом Мачве освајам злата. Ту су нека нова лица и уверен сам да је пред Мачвом лепа будућност. - истакао је Аличић.

Повратак Аличића је доказ да у Мачви се квалитетно ради о чему говоре и резултати уз претходном периоду и титуле у свим узрасним категоријама.

-Био сам тренер који је пре десет година Пињу извео на ринг и изузетно ми је драго што поново сарађујемо. Мачва се враћа, имамо пионирског, кадетског и јуниорског шампиона, планирамо успехе и у сениорској конкуренцији и желимо да Мачва буде један од ослонаца српског бокса - рекао је директор клуба и тренер у БК Мачва Бранислав Јовичић.

Пиња је олимпијска нада српског бокса, адут за највише домете и уз рад са образованим, врхунским тренером какакв је Бане Јовичић може значајно да напредује на добробит српског и шабачког бокса, нагласио је председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин.

- Шабац је град који је познат по добрим боксерима, Шапчани воле и познају нашу вештину. Мачва је клуб дуге традиције, пре две године смо заједно сви уложили труд да се побољшају услови рада, тренинг са најмлађима и задовољство је видети како клупска школа напредује, видети врхунски рад и зато је и повратак Семиза право решење за све - нагласио је Боровчанин који је посетио вечерас тренинг шабачког клуба најавивши да ће после успешне органозације Појединачног првенства Србије предложити да Шабац и наредне године буде домаћин неког велико турнира, попут сениорске Златне рукавице где наступа 20 држава света.

Боксерски клуб Мачва је један од синонима за шабачки спорт и Град ће бити потпора на путу повратка на стазе старе славе навео је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

-Заједно са привредницима града смо створили одличне услове за рад и клуб напредује у сваком погледу. Град из буџета издваја око 200 милиона динара за спорт и улагаћемо и даље како би и БК Мачва била шампионски клуб, али и други спортски клубови наставили да напредују и проносе славу свог града - рекао је градоначелник који је у друштву Боровчанина гостовао на тренингу боксера Мачве.
Аличић неће наступити на Појединачном првенству Србије како би се опоравио од повреде, а фокус припрема је Светски шампионат 2023. године.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa