Инфо

22. септембар 2022.22. сеп 2022.
Фото: МУО

Фото: МУО

Отворен XX Међународни сајм “Интерагро 22” у Бјељини

Велики број извођача из земље и иностранства

Међу излагачима пољопривредници и задругари из локалних самоуправа са подручја Мачванског управног округа, из општина Богатић и Крупањ. Отварању присуствовали и ученици Средње пољопривредне школе из Шапца
Јубиларни XX Међународни сајам пољопривреде, лова, риболова и екологије “Интерагро 22” свечано је отворен 20. септембра 2022. године,на простору Агротржног центра “Кнез Иво од Семберије”. Реч је о најзначајниjoj сајамскoj манифестацији у Босни и Херцеговини, која се одржава од 20. до 22. септембра. Сајам је отворила Жељка Цвијановић, председник Републике Српске. По први пут од свог оснивања ова манифестација има земљу партнера, а то је Република Северна Македонија.

Посетиоци ће током сајамских дана бити у прилици да виде понуду пољопривредне механизације, алата, семенског и садног материјала, хране пића, меда и производа од меда, прибора за лов и риболов, средства за заштиту биља, сточну храну и минерална ђубрива.

Покровитељи су Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Српске, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Министарство вањске трговине Босне и Херцеговине, Привредна комора Србије, Привредна комора Војводине, Привредна комора Републике Српске и град Бијељина.

На сајму је присутан велики број излагача из земље и иностранства који ће приказати своје производе и проширити своја тржишта за пласирање производа. Бројне пратеће манифестације употпуниће сајамске дане изложбама стоке, одржавањем јавних трибина, одржавањем научно-стручних саветовања, привредним сусретима, презентацијама. Акценат је на укључивању младих пољопривредника и њихов допринос унапређењу развоја пољопривреде у срединама из којих долазе.

Фото: МУО


На сајму учествује око 240 излагача из десетак земаља, а присутне су и локалне самоуправе са подручја Мачванског управног округа које ће представити пољопривреду свог краја и привредне потенцијале. Отварању су присуствовали и ученици Средње пољопривредне школе из Шапца којима ће ово искуство бити од великог значаја за наставак школовања и опредељеност за бављење пољопривредом.

Сајам у Бијељини показује да је сарадња међу земљама и привредницима будућност и прилика да се некадашње пословне везе обнове и стекну нови контакти међу привредним субјектима, рекла је између осталог председник Републике Српске Жељка Цвијановић. Изразила је задовољство што Република Северна Македонија партнер на овогодишњем јубиларном сајму.

Присутнима су се обратили и Бранислав Недимовић, министар пољопривреде шумарства и водопривреде Републике Србије и Игор Мировић председник Покрајинске владе Војводине.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је у име домаћина пожелео добродошлицу и пријатан боравак учесницима и гостима манифестације уз очекивање да се остваре нови пословни контакти и стекну бројна пријатељства.

Међу излагачима су пољопривредници и задругари из локалних самоуправа са подручја Мачванског управног округа, из општина Богатић и Крупањ.

Делегацију учесника сајма предводио је начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa