Инфо

22. септембар 2022.22. сеп 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

УЧЕНИЦИ ЕКОНОМСКЕ ШКОЛЕ ОТПУТОВАЛИ У СОФИЈУ

Циљ нам је да прошире знање

Након обављене обуке ученици ће добити сертификате, што ће им много значити у будућности. Бирали смо их по успеху и познавању енглеског језика. Очекујем да ће лепо представити и школу и наш град, каже Весна Милошевић, професорка економске групе предмета
Двадесет ученика Економске школе “Стана Милановић” отпутовало је у Бугарску поводом сарадње са Економском школом из Софије, у оквиру Еразмус+ пројекта који подржава мобилност ученика. Пројекат “Европски пословни професионалци сутрашњице” одобрен је крајем прошле године, а сада су се стекли услови за реализацију.

Крајем маја, расписан је конкурс на којем су изабрани ученици који ће две недеље представљати Економску школу у Бугарској и стицати нова знања из области рачуноводства и јавних набавки.

- Ученици ће имати прилику да обаве стручну праксу у једном предузећу у Софији и у једној од државних школа. Обука подразумева примену дигиталних система у рачуноводству и систему јавних набавки. Такође, деца ће проћи обуку оснивања предузећа у Европској унији. Циљ нам је да прошире своја знања и да их пренесу кад се врате и ученицима и наставницима, каже Ана Јовановић, која је, заједно са Аном Алексић, члан Пројектног тима.

У име Актива економиста, професорке Весна Милошевић и Весна Ђокић изабране су да иду у Софију.
- Након обављене обуке ученици ће добити сертификате, што ће им много значити у будућности. Бирали смо их по успеху и познавању енглеског језика. Очекујем да ће лепо представити и школу и наш град, каже Весна Милошевић, професорка економске групе предмета.

Пред полазак, протеклог петка, ученици су били узбуђени: „Желим да научим много тога новог, да видим другу државу, њихову културу и рад у њиховим институцијама“, рекла нам је ученица Анђела Аћимовић.

- Очекујем да се лепо проведем и да упознам нове другаре, да променим место боравка и видим како се ради у ЕУ, поверио нам је ученик Филип Вујковић.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa