Инфо

22. септембар 2022.22. сеп 2022.
Унапређен квалитета  живота 60.000 људи
Влада Швајцарске и програм Swiss PRO допринела

Унапређен квалитета живота 60.000 људи

Унапређено локално управљање, бољи приступ услугама кроз унапеђење еУправе, ојачани капацитетли локалних самоупарава за пружање услуга и рад са грађанима и грађанкама, као и побољшан социо-економски положај више од 15.000 људи из рањивих група, само су неки од резултата које је у претходне четири године остварио програм Swiss PROу сарадњи са локалним у националним партнерима, а уз подршку Владе Швајцарске.

„Swiss PROје подржао локалне самоуправе да пруже додатне и боље услуге свим грађанима, на правичнији, ефикаснији и ефективнији начин. Програм је успешно пружио подршку локалним властима у спровођењу низа кључних реформи, укључујући и већу одговорност и транспарентност у обављању јавних послова“, рекао је амбасадор Швајцарске у Србији, Урс Шмид.

Он је посебно истакао посвећеност локалних самоуправа и других локалних актера који су својим залагањем, радом и идејама посвећено радили на побољшању квалитета живота у локалним заједницама.

Посебна пажња је била усмерена бољем приступу еУслугама кроз унапеђење еУправе у 70 градова и општина, а развијене су нове еУслуге које су становништву омогућиле да брзо и лако приступе одређеним правима и услугама које су у надлежности локалне администрације, попут издавања информације о локацији, подношења захтева за накнаду зараде током породиљског одсуства и других.
Стална конференције градова и општина (СКГО) била је партнер УНОПС у реализацији дела активности програма Swiss PRO у области доброг управљања на локалном нивоу.

На догађају под називом „Покретачи промена” представницима и представницама 99 подржаних локалних самоуправа додељене плакете за допринос који су у периоду од 2018. до 2022. године дале унапређењу доброг управљања, социјалне укључености и родне равноправности на локалном нивоу. Остварени резултати су приказани и кроз видео о утицају програма, као и финалну публикацију.

Програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO“, спровела је Канцеларија УНОПС у Србији у партнерству са СКГО и уз подршку Владе Швајцарске у сарадњи са Владом Србије.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa