Инфо

22. септембар 2022.22. сеп 2022.
У јануару Шабац пред својим навијачима

У јануару Шабац пред својим навијачима

ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА ЛИГА

Путешествије Јадраном

Трећа „турнирска“ сезона, прва са четири турнира. Шабац у јануару домаћин. Једанаест кола и потом шест екипа пред доатним обавезама. Нови Београд брани шампионску титулу
После две године турнирског такмичења у Регионалној лиги где је ВК Шабац наступао, али није имао прилику да игра пред својим навијачима, сада ће поново моћи да рачуна на подршку с трибина Градског базена. Од 19. до 21. јануара ВК Шабац ће бити домаћин Новом Београду, загребачкој Младости, Радничком, Црвеној Звезди и Партизану.

Први од четири турнира ће бити одигран у Београду, од 8. до 10. октобра, где ће Шапчани играти против браниоца титуле Новог Београда и загребачке Младости, потом ће наступати у Загребу од 25. до 27. новембра и ту их очекују три утакмице против два сплитска тима, Јадрана и Морнара, односно шибеначког Солариса.

Стојановић остаје у Шапцу
Српски репрезентативац и учесник недавног Првенства Европе у Сплиту, Огњен Стојановић, договорио је наставак сарадње са екипом Шапца и носиће капицу овдашњег клуба и у наредној сезони. Биће то трећа сезона у нашем граду од доласка у клуб пре две године, а у протеклој сезони је био најбољи плеј оф стрелац „чивијаша“ у походу на треће место.


Након турнира у Шапцу и мечева против поменутих ривала: Радничког, Црвене Звезде и Партизана следе четврти сусрети су од 24. до 26. фебруара када су „чивијаши“ у Дубровнику на мегдану домаћем Југу и представницима Црне Горе: Јадрану из Херцег Новог и которском Приморцу.

По завршетку турнира биће позната коначна табела. Четири најбоља тима ће се борити за титулу на фајнал фору, чији домаћин је првопласирани тим, претпоследњи ће у бараж за опстанак против другоппласиране екипе А1 лиге, док ће последњепласирани тим директно у нижи ранг.

Ово ће бити пета сезона ВК Шабац у највишем рангу Регионалне лиге и седма у регионалном такмичењу. Највећи успех Шапчани су остварили у сезони 2018/19. када су били петопласирани, први испод Ф4 црте и свакако најуспешнији српски тим. У наредној сезони титулу брани Нови Београд.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa