Инфо

22. септембар 2022.22. сеп 2022.
Ветерани ВК Шабац победници турнира (фото: ВК Шабац фб)

Ветерани ВК Шабац победници турнира (фото: ВК Шабац фб)

ВАТЕРПОЛО: ТУРНИР ВЕТЕРАНА

Радост за Шапчане

Ватерполо ветерани се већ традиционално окупљају у Шапцу у септембру, баш негде око Мале Госпојине да на Градском базену одмере снагу и пре свега обнове успомене на поштпвање и борбе које су водили некада у базену. Овог септембра чак 12 екипа је наступило на турниру „Шабачка чивија 2022“. У Шапцу су госотовали спортски пријатељи Ватерполо клуба „Шабац“ из више градова Србије, потом Црне Горе и Северне Македоније.

У принципу на оваквим такмичењима резултат није примаран, међутим борбеност коју су показали учесници, реакције са клупа, али и приговори судији указују да се спортски жар не може тек тако угасити ни по завршетку играчке каријере. Победнички пехар је остао у Шапцу.

Ватерполисти домаћег клуба су у групној фази победили Гоч 7:1, потом су прокоцкали три гола вишка против Боке и на крају одиграли 4:4. Ипак успели су да освоје прво место у групи и пласирају се у четвртфинале где нису имали већих потешкоћа против Вардара. Полуфинале је било класик ветеранских сусрета, дуел Шапца и екипе Пијани сомови завршен је резултатом 6:6 и одлучивали су петерци где је Шабац био за гол бољи и изборио финале.

Београд је у четвртфиналу, једном од два најбоља меча на Турниру, изненадио Партизан, а потом надиграо и екипу Боке за место у финалу. Ипак у одлучујућем мечу Шабац је био знатно бољи, победио 5:1 и освојио прво место. Очекивано у мечу за позциију три „Пијани сомови“ су рутински победили екипу Бијеле. Пети су Капиталци, шеста Бока, седми Вардар, осми Партизан, девете су Штуке, десети Рекреативо, Гоч је једанаести, а Полет Сомбор дванаести. У два дана, по принципу два пута по шест минута, одигране су чак 24 утакмице.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa