Инфо

22. септембар 2022.22. сеп 2022.
КК Зорка – вицешампион Србије (фото: КК Зорка)

КК Зорка – вицешампион Србије (фото: КК Зорка)

КАЈАК: ЕКИПНО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ

Свеукупни вицешампиони, сениорима титула

Сениори најбољи у Србији, пионири и јуниори вицешампиони, кадети трећи и у збиру вицешампионска титула. Непуних 12 бодова делило од трона. Никада занимљивији шампионат. Треће место у Новом Саду
Кајак клуб „Зорка“ је свеукупни вицешампион Србије у екипној категорији, а овај пут чак 556 бодова, што је бољи учинак него претходне године, није било довољно за титулу. У фото финишу се радовао вечити ривал, екипа „Таркета“ са освојених 567,5 поена. Иза два највећа и најуспешнија тима у Србији, са значајно мањим салдом бодова, позиционирали су се новосадска Војводина, потом БСК Борча, бездански Дунав, екипа Тисин цвет, потом следе Београд, Забрежје... укупно је своје представнике имало 26 клубова.

Свеукупно шабачки клуб је други, али је истовремено најуспешнији сениорски тим Србије и екипа која је одбранила прошлогодишњу титулу. Победнички пехар донело је Шапчанима 216,5 поена. Други је био Таркет са 205, а трећу позицију је заузела Војводина са 185,5 поена...

Пионири и јуниори „Зорке“ су вицешампиони своје државе. Код најмлађих Шапчани су освојили више бодова од вечитих ривала из Бачке Паланке, 87 према 74,5, али је најуспешнија била ова узрасна категорија Кајак клуба „БСК Борча“ са 103 поена.

Међу јуниорима је трајала велика борба до самог краја, али је на концу 15 бодова у корист Таркета донело њима прво место. Паланчани су заслужили 148, а Шапчани 133 бода.

Свеукупни учинак чине освојене медаље појединаца, а њих је на Ади овог септембра у зоркиној евиденцији било 36. Пионири и јуниори су првог финалног дана освојили 16 одличја, док су кадети и сениори заслужили 20 другог финалног дана.

КК Зорка сениори – шампиони Србије (фото: КК Зорка)


Појединачни учинак
Кануиста Михајло Маловић је троструки јуниорски првак Србије! Био је неумољив на све три дистанце једноклека – 200, 500 и 1.000, у којима је за првог пратиоца, у све три дисциплине, имао у лику клупског другара – Луке Трнавчевића! Луке Мањенчић је наставио са доминацијом у једноседу на 1.000, да би сребро узео на 500 метара. Четверац момака на хиљадарци такође је осетио сласт првог места, док су Катарина Кецман и Јана Гојковић извојевале велику победу у К-2 на 200 метара. Кануиста Никола Недић довеслао је до два сребра – Ц-1 500 и 1.000, што је био успех који је забележио четверац девојчица у саставу: Андреа Вукашиновић, Софија Ђенадић, Нађа Радаковић и Мина Димитријевић. Андреа и Софија су биле треће у К-2 на 1.000, баш као и тандем дечака Страхиња Пантић - Матеја Вукашиновић.

У кадетима четверац девојака (Софија Ђенадић, Мина Димитријевић, Катарина Кецман и Андреа Вукашиновић) био је први на 500 метара, да би пре тога Софија и Андреа биле сребрне у двоседу на 1.000, као и тандем Александар Петковски и Стева Радосављевић који су са Јаковом Петровићем и Ђурађем Вукашиновићем били у четверцу који је кроз циљ прошао други. Појединачних успеха имали су Катарина и кануиста Никола Недић на најкраћој дистанци, где су обоје завредили по бронзу.

Са по седам сениорских медаља вратили су се кајакаши и кануисти. Једину појединачну освојио је Михајло Маловић (Ц1 500), док је на 200 и 1.000 био други. Такмичећи се у групним посадама кануа побеђивали су још: Данило Николић, Лука Лазаревић, Марко и Филип Дамњановић. Најуспешнији сениорски кајакашки чамац био је на 1.000 метара саставили: Бранко Лагунџић, Михаило Суботић, Лука Мањенчић и Вељко Довраговић, док су мушки четверци на 500 и 200 метара били другопласирани. У једноседу на 500 метара Лагунџић је био други иза Бојана Зделара. Спринтерске дисциплине углавном су биле за Небојшу Грујића и Бојана Милинковића. И даме су имале један наступ вредан медаље. Заједничким снагама, Јана Гојковић и Дуња Сарић, биле су треће у К-2 на 1.000 м.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa