Инфо

29. септембар 2022.29. сеп 2022.
Драгослав Рале Катић (1946-2022)
IN MEMORIAM

Драгослав Рале Катић (1946-2022)

После краће и тешке болести, у 77. години , у Београду је преминуо истакнути привредник и друштвени радник - Драгослав Рале Катић.

Рођен 17. 7. 1946. године, Драгослав након завршетка основне школе у родном Глоговцу - месту, које својим одласком због школовања, никада није заиста напустио и увек му се с радошћу враћао, уписује Економску школу у Шапцу, а Економски факултет завршава 1969. године, на Универзитету у Београду. Своју везаност за родни крај и душу мачванског ратара, Драгослав само потврђује својим првим радним ангажовањем у АИК “Шабац”, где убрзо постаје Директор сектора за план, анализу, организацију и инвестиције.

Већ од 1973. сличне послове по својој функцији, Драгослав Катић успешно обавља и у својој новој радној организацији, АСП “7. јули” Шабац, а генерални директор овог, у то време, изузетно успешног аутосаобраћаног предузећа, постаје 1981. на чијем челу остаје све до 1984. године, када прелази у Београд, у “Србијатранспорт”, где као заменик генералног директора завршава свој радни век.

Своје активности у току рада - непосредним ангажовањем као члан најужег руководства при изградњи и пуштању у рад Млинске индустрије “Лала Станковић”, а касније и аутобуске станице у Богатићу - Катић пензионисањем није окончао. Оснивањем специјализованог привредног друштва за послове консалтинга и судског вештачења, 2008. године, само се наставља његов рад.

Несмањеним интезитетом, ангажовањем кроз културу Општине Богатић, и напором за очување културно-историјске целине “Извор” у родном Глоговцу, у сарадњи са општинским органима и мештанима Глоговца, покретањем манифестације “Дани Јанка Веселиновића”, као и формирањем Удружења писаца “Јанко Веселиновић”, трајно се уписује у ред заслужних Мачвана.

Уз присуство породице, најближе родбине, пријатеља, пословних сарадника и поштовалаца, Драгослав Катић је на вечни починак испраћен на Новом бежанијском гробљу у Београду.
Дејан Николић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa