Инфо

29. септембар 2022.29. сеп 2022.
Фото: Audiovox

Фото: Audiovox

Audiovox

Чути и разумети 2022.

Као и претходних година акцији су присуствовала деца са оштећеним слухом из целе Србије, била су присутна деца из специјалних школа за децу оштећеног слуха из Новог Сада, Београда, Јагодине, Суботице и Крагујевца. Учесници акције “ЧУТИ И РАЗУМЕТИ” окупили су се у Новом Саду на Петроварадинској тврђави
Традиционална хуманитарна акција “ЧУТИ И РАЗУМЕТИ” посвећена особама са оштећеним слухом одржана је у суботу 24. септембра по једанаести пут. Ова хуманитарна акција се од 2012. године одржава крајем септембра поводом Светске недеље глувих и наглувих особа а ове године учесници акције су се дружили у Новом Саду. Као и претходних година акцији су присуствовала деца са оштећеним слухом из целе Србије, била су присутна деца из специјалних школа за децу оштећеног слуха из Новог Сада, Београда, Јагодине, Суботице и Крагујевца.

Учесници акције “ЧУТИ И РАЗУМЕТИ” окупили су се у Новом Саду на Петроварадинској тврђави. Организацију овогодишње хуманитарне акције помогли су хотел Леополд, Градска управа Новог Сада, Туристичка организација Новог Сада, Музеј града Новог Сада и многи други. Акцију су својим присуством подржали и Дечије село из Сремске Каменице предвођено Теодором Младеновић коју Аудиовоx стипендира као и параолимпијац Растко Јокић чију спортску каријеру Аудиовоx подржава.

Овогодишњу хуманитарну акцију “ЧУТИ И РАЗУМЕТИ” отворио је Прљави Инспектор Блажа а затим се присутнима у име организатора акције обратила Горица Младеновић, менаџерка компаније Аудиовоx. Она је поред кратког историјата акције подсетила на циљ ове акције и досадашње резултате од којих су најбитнији продужење набавке 2 апарата преко здравственог фонда за младе са 18 на 26 година живота на редовном школовању и скрининг слуха у свим породилиштима у Србији. Затим су се учесницима акције обратили др Лидија Томаш, начелница Градске управе за социјалну и дечију заштиту и Проф др Зоран Комазец, орл специјалиста и продекан за наставу на Медицинском факултету у Новом Саду који су поздравили присутне учеснике акције из целе Србије и пружили подршку особама са оштећеним слухом.

После формалног отварања акције уследио је музички део програма где су први наступили дугогодишњи пријатељи акције, мешовито инклузивни хор ИСОН, затим су наступили новосадски музичари Били Кинг и на крају Бранимир Росић са својим Авантурама летеће гитаре. Након завршеног музичког дела програма уследило је заједничко сликање а затим су учесници хуманитарне акције “ЧУТИ И РАЗУМЕТИ” у пратњи водича Туристичке организације Нови Сад обишли тврђаву Петроварадин и Музеј града Новог Сада и упознали се са богатом историјом овог града. Након тога је организатор акције обезбедио храну и освежење за све учеснике и привео крају још једно дружење са децом оштећеног слуха.
Audiovox

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa